Львів'яни подякували полякам за солідарність (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  П'ятниця, 1 серпня 2014, 15:33
Під стінами Генерального консульства Республіки Польща у Львові провели акцію, під час якої подякували полякам за підтримку в часи Революції Гідності та під час конфлікту на Сході.
Львів'яни подякували полякам за солідарність (ФОТО)

В акції взяли участь активісти «Громадського сектору Майдану Львова» та «Студентського братства Львівщини».

Як повідомив Борис Пошивак,  голова правління Студентського братства Львівщини, активіст Громадського сектору Євромайдану, останні новини про можливість ув’язнення українських і польських волонтерів, що перевозили бронежилети в допомогу українській армії через польський кордон, ставить під загрозу відкритість і щирість наших стосунків. 

«Сподіваємось це бюрократичне непорозуміння скоро буде вирішене, і ми про це забудемо. Думаємо, що фарби, які згущувались довкола цього конфлікту вони нагнітаються штучно. Адже Польща нам дуже допомагала, тож хочемо, щоб з активістів були зняті обвинувачення якнайшвидше, а допомога дійшла до української армії», - зазначив Борис Пошивак.

Разом із тим учасники акції тримали в руках транспаранти з гаслами польською та українською мовами «За нашу і вашу свободу» і «Вдячні за солідарність!». Також активісти виклали перед польським консульством літерами слово «Дякую!».

До учасників акції вийшла заступник Генерального консула РП у Львові Лонгіна Путка, який в знак дружби і тісного партнерства вручили квіти із синьо-жовтими та біло-червоними стрічками а також зачитали лист з подякою за підтримку під час Революції Гідності та зараз.

«Наша країна продемонструвала готовність боротися за свій вибір. У цей непростий для нас час ми постійно відчували чи не найбільшу підтримку з боку Республіки Польща, так само як і особисту підтримку тисяч її громадян. Тож сьогодні хочемо подякувати вашій країні, за дружнє плече, на яке ми  розраховували і не помилилися. Дякуємо вам усім, хто допомагав і допомагає і не стоїть осторонь! Дякуємо навіть за найменший чин солідарності! Для нас вони надзвичайно важливі. Дякуємо за українські прапори  і стрічки на вулицях Польщі, за акції підтримки, за слова українського Гімну з ваших уст, за кошти, ліки, засоби захисту та іншу допомогу, що врятували життя і здоров’я багатьох наших громадян», - йшлося в листі.

Також активісти звернуться до Міністерства закордонних справ України з вимогою пришвидшення розв’язання конфлікту.

comments powered by HyperComments