Російські товари у Львові тепер будуть міченими

Юлія Субота  |  Четвер, 10 липня 2014, 21:08
У місті тепер буде обов`язкове маркування товарів.
Російські товари у Львові тепер будуть міченими

Зовсім скоро кожен львів`янин зможе сам обирати, якого виробництва товари купувати. Сьогодні, 10 липня, на черговому засіданні Львівської міської ради було прийнято ухвалу "Про координацію інформаційної діяльності щодо безпеки на території міста Львова", згідно з якою підприємці муситимуть маркувати товари російського виробництва.

За відповідну ухвалу проголосувало 69 депутатів, які вважають доцільним, аби товари російського виробництва мали на собі мітку країни, де були виготовлені, а саме триколор Росії. Також для даних товарів у супермаркетах буде виділено окремі полиці.

Автором ухвали, що прийняли, є депутат від партії "Свобода" Любомир Мельничук, сам чоловік переконаний, що із окупантом найкраще воювати не словом, а економічними незручностями, які спричинять спад у економіці сусіднього із Україною агресора.

"Наше з вами право знати все про товар, який ми купуємо, в тому числі, де він вироблений. Я не відкидаю того, що у Львові є люди, які хочуть купувати російські товари, але більшість, зважаючи на ситуацію, хотіли б цього уникнути", – вважає Мельничук.

Звісно, на те, аби ухвала на була чинності не лише на папері, а й на ділі, необхідно трохи часу для створення умов для її реалізації. На разі вже відомо, що торгові мережі підтримали ініціативу, а от підприємці не всі зраділи таким нововведенням.

Поки постанова чекає на підпис міського голови Львова, Андрія Садового, який має підписати документ протягом 5 днів, а тоді вже набуде чинності. 

Повністю ж налагодити схему маркування російських товарів на прилавках львівських магазинів планують орієнтовно до кінця поточного року.

comments powered by HyperComments