Львову - 20 депутатів, вважає Садовий

Юлія Субота  |  Четвер, 10 липня 2014, 15:55
Керівництво міста планує скорочення депутатських місць.
Львову - 20 депутатів, вважає Садовий

Сьогодні, 10 липня, міський голова Львова у ході дискусії про скрочення кількості депутатів Львівської міської ради, заявив про те, що Львова буде достатньо й 20 депутатів міської ради.

"Для такого міста, як Львів, цілком достатньо було б 20 депутатів - найбільш авторитетних громадян Львова. Щоб це були люди публічні, відомі, які б з честю представляли інтереси міста, які б могли бути хорошими дорадниками. Спитайте сьогодні громадян Львова, чи вони знають прізвища депутатів міської ради. Думаю, 99% людей жодного прізвища не знає. Це показує рівень довіри. А сьогоднішні депутати вже чотири роки працюють", - заявив Андрій Садовий.

Також, на думку Андрія Садового, Львову зараз цілком вистачить 60 депутатів, замість 90, що є на даний момент. Тож найближчим часом він планує звернутись до Верховної Ради із пропозицією на законодавчому рівні про скорочення кількості депутатів.

Очільник Львова переконаний, що необхідно брати приклад із розвинених країн світу, де кількість депутатів є значно нижчою, аніж у нас: "Це моя принципова позиція, щоб ми у наших українських містах мали менше депутатів. Треба брати приклад з розвинених країн світу, де депутатів є на порядок менше", - вважає мер.

Додамо, що у ході дискусії щодо зменшення кількості депутатів з 90 до 60, самі депутати також висунули зустрічну пропозицію, щодо скорочення загальної кількості працівників виконавчих органів Львівської міської ради на 30%.

comments powered by HyperComments