Львів приєднався до буккросингу (ФОТО)

Субота Юлія  |  П'ятниця, 4 липня 2014, 18:49
На зупинках міста з`явились книжкові шафки.
Львів приєднався до буккросингу (ФОТО)

Львів доєднався до прекрасної безкоштовної книжкової традиції - буккросину. З 2 липня у місті запрацювали книжкові шафки, де кожен охочий може взяти почитати книгу, або ж поділитися власними.

Зараз у місті функціонують дві книжкові шафки: на зупинці трамваїв "Головна пошта" на вулиці Коперника та навпроти пам`ятника Королю Данилу. Відразу після відкриття у кожній із шафок було близько ста книг. Станом на 4 липня їх залишилось менше двох десятків.

Все, що потрібно для того, аби відкрити шафку та мати змогу вибрати книгу для себе, необхідно знати спеціальний код, що відмикає замок на дверцях.

Знайти його можна у соцмережах та сторінках спільноти "Літературні манелі" та на сайті буккросингу. Також там ви можете знайти перелік книг, які вже зареєстрували для участі у книжкових мандрівках.

Львів`яни із захопленням та ажіотажем зустріли нововведення на вулицях міста, як молодь, так і старше покоління. Багато людей не просто беруть книги із шафок, а й обціяють поповнити книжкові полиці не одною книгою із власної бібліотеки.

Довідка: суть буккросингу - людина, прочитавши книгу, залишає її  у громадському місті для того, аби інша випадкова людина могла цю книгу безкоштовно прочитати, а остання у свою чергу має повторити дії першої.

 

comments powered by HyperComments