Львів’яни подарували депутатам шпаргалки з підказками як розпустити Верховну Раду (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Середа, 2 липня 2014, 17:40
Сьогодні, 2 липня, у Львові біля пам'ятника Т. Шевченку відбулась акція «Геть Верховну зРаду!». Активісти вимагали негайного розпуску Верховної Ради України та проведення дострокових парламентських виборів. Лише так, на їхню думку можна добитися повного перезавантаження влади.
Львів’яни подарували депутатам шпаргалки з підказками як розпустити Верховну Раду (ФОТО)

В рамках акції пройшов флеш-моб «Шпаргалка для депутатів»: волонтери збирали підписи під зверненням до голів фракцій ВРУ з «підказками» щодо механізмів розпуску Верховної Ради.

«Ми підозрюємо, що депутати не зовсім орієнтуються навіщо розпускати Верховну Раду і як це зробити. Тож ми підготували для них шпаргалки і передамо їх головам фракцій», - кажуть учасники акції.

 «Сьогодні Верховна Рада – це зрада українців та Майдану. Ми всі пам’ятаємо закони 16-го січня, після яких почалось вогнехреща. Саме депутати з Партії регіонів та компартії тиснули кнопки, і давали можливість знущатися над українцями. До сьогоднішнього дня по Раді ходять депутати, які агітують за ДНР та ЛНР і підтримують сепаратистів. Тож така Верховна Рада має піти геть!»,  - каже координатор Самооборони на Львівщині Валерій Веремчук.

Також, як нагадав координатор ГО «Львівський АвтоМайдан» Андрій Макар, однією з основних вимог Майдану був саморозпуск Верховної Ради.

«Зараз,  багато політиків розраховують, що громадська активність впаде і суспільству буде не до Верховної Ради. Проте вони глибоко помиляються, що громадськість не зможе їх викинути з Ради так само як Януковича, - вважає активіст Майдану Адрій Скоп.

Як повідомив прес-секретар ЛОО партії «УДАР Віталія Кличка» Віктор Біщук, розпустити Верховну Раду можна в трьох випадках. Коли коаліція не збирається понад місяць часу, коли Рада не збирається більше місяця і коли Рада не може обрати Кабмін.

 «Тож щоб запустити механізм розпуску ВР, хтось має вийти з провладної коаліції, яку утворюють три фракції – «Удар», «Батьківщина» та ВО «Свобода» для того щоб вона розпалася. Для нас це здається найімовірніший варіант», - каже Віктор Біщук

comments powered by HyperComments