Львів відзначив 73-тю річницю відновлення Української Держави (ФОТО)

Юлія Субота  |  Понеділок, 30 червня 2014, 19:18
Сьогодні у місті відзначили 73-тю річницю проголошення Акту відновлення Української Держави.
Львів відзначив 73-тю річницю відновлення Української Держави (ФОТО)
30 червня о 16:00 на площі Ринок у Львові відбулося віче з нагоди 73-ої річниці проголошення Акту відновлення Української Держави і створення Державного правління.
 
Цей акт забезпечив українцям ім’я народу, що боровся з нацизмом, а не колаборував із Третім Рейхом. Таким чином була вироблена стратегія для ОУН на всю війну. Тому заслуги Я. Стецька в цей надзвичайно складний період української історії – це заслуги видатного політика і тактика. 
 
Організаторами події виступили Конгрес українських націоналістів, "Рух за Україну" та УПР. Як повідомив "Справжній варті" Ігор Данилиха (керівник секретаріату ЛОО Конгресу українських націоналістів), проведення віче не було самоціллю, насамперед, активісти домагаються справедливого вибору влади та загострення уваги керівництва держави на національних питаннях, які є надважливими та націотворчими.
 
Наголосив Данилиха й на тому, що факт проголошення Аку відновлення Української Держави свідчить також і про те, що бандерівці не співпрацювали із нацистами.
 
Серед присутніх представників Конгресу українських націоналістів були присутні, окрім львіських, також і представники із Тернополя та Івано-Франківська.
 
 
 
 
 
comments powered by HyperComments