Львів’яни «запустили» в бік Порошенка попереджувальну ракету (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Понеділок, 16 червня 2014, 16:27
Під стінами Львівської ОДА відбувся мітинг-попередження Президента України. Громадські активісти "запустили" в повітря символічну попереджувальну ракету. Таким чином львів’яни вимагають прозорого конкурсу на посаду Голови облдержадміністрації, оголошення кандидатів, обгрунтування призначення і підписання новим очільником угоди із громадськістю.
Львів’яни «запустили» в бік Порошенка попереджувальну ракету (ФОТО)

Як розповів активіст Громадського сектору Майдану Костянтин Ковалишин, ракета зроблена із каналізаційної труби та інших підручних засобів.

«Основний заряд в неї поки не вставляли і сподіваюсь він залишиться у нас в резерві», - каже активіст.

За словами Ковалишина, ракету не слід сприймати як ознаку агресії, радше символічний сигнал для Києва. В такий спосіб львів’яни хочуть нагадати, що пам’ятають про передвиборчі обіцянки президента і мають свої вимоги.

Зокрема, напередодні призначення нового очільника Львівської ОДА, активісти хочуть бачити декілька кандидатур на цю посаду, які пройдуть громадське обговорення. Відтак, призначеною зможе бути та кандидатура, яка не матиме від громади негативних відгуків.

«Ми хочемо розуміти чому саме ця людина і якими критеріями керується Президент. Це продемонструє прямий діалог з громадою, про який так багато йшлося в передвиборчій кампанії Петра Порошенка», - каже активіст громадського руху «Відсіч» Ольга Сало.

До нового Президента учасники акції наразі не висувають жодних претензій, проте нагадують як відбувалися призначення губернаторів у попередні роки.

«Як правило про особу яку призначали громадськість дізнавалися в останній день», - кажуть активісти.

Окрім цього, львів’яни вимагають, аби новообраний Голова Львівської ОДА був відкритим до народу та мінімум раз в місяць звітувався перед громадою.

«Потрібно щоб на усіх апаратних нарадах ОДА могли бути присутні громадські активісти та представники ЗМІ в довільній кількості. Тобто аби все було максимально прозоро, без закритих з’їздів і кулуарних рішень. Адже після Революції Гідності потрібен жорсткий контроль влади. Бо якщо ми вважаємо, що ця влада є доброю і не будемо її контролювати, станеться те, що за попереднього режиму», - кажуть учасники акції.

 

comments powered by HyperComments