Прихильники і опоненти Ірини Сех ледь не побилися під Львівською ОДА (ФОТО, ВІДЕО)

Валерій Шмаков  |  Понеділок, 12 травня 2014, 20:04
Сьогодні, 12 травня, відбувся пікет Львівської ОДА з вимогою відставки Ірини Сех. Проте, поряд пройшла акція свободівців на підтримку губернатора. Не обійшлося без сутичок.
Прихильники і опоненти Ірини Сех ледь не побилися під Львівською ОДА (ФОТО, ВІДЕО)

Щойно активісти прийшли на акцію з вимогою відставки Ірини Сех, як біля входу в Львівську ОДА їх уже чекали прихильники ВО «Свобода». Перші виступали проти суміщення Іриною Сех посад губернатора та статуса нардепа. В той час, як свободівці називали активістів ті тушками і провокаторами, та та закликали не вдаватися до розколів в важкий для країни час.

Зазначимо, що серед активістів, які добивалися відставки губернатора можна було побачити чимало членів Автономного опору, які у Львові уже не раз конфліктували із свободівцями. Також були присутні активісти з Автосотні та ГО «Рабів до раю не пускають».

«Партійні чиновники – це погано для громади. Нам навіть не дають нормально висловитись та пікетувати, бо це суперечить інтересам партії «Свобода», - зазначили пікетувальники.

Невдовзі, між прихильниками та противниками Ірини Сех виникла суперечка, яка переросла у шарпанину, в результаті якої активістам, що добивалися відставки голови ОДА прихильники ВО «Свобода» порвали плакати. Тож аби унеможливити подальшу ескалацію конфлікту між протестуючими сторонами вишикувався кордон міліції та Самооборони.

В цей час у конференц залі Львівської Ода Ірина Сех дала брифінг для журналістів. В залі також були присутні декілька свободівців, які прийшли із пікету, що проходив на вулиці.

Ірина Сех пообіцяла написати заяву на звільнення з посади Голови ЛОДА, проте не зараз, а після проведення президентських виборів 25-го травня.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Після призначення мене Головою Львівської ОДА,центральна влада доручила мені виконати на Львівщині ряд завдань. Залишилося одне завдання – провести чесні і прозорі вибори . Після того, як буде законно обраний президент України одразу все врегулюється», - каже Сех.

Написати заяву на звільнення сьогодні на думку Ірини Сех, виглядатиме як слабкість та певним чином зрада.

«Зараз на Заході України потрібні надійні і тверді тили, а сьогоднішній пікет – це нажаль зорганізована та проплачена акція», - вважає губернатор.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Водночас, як запевнила Ірина Сех, вона готова з гордістю прийняти рішення в.о. Президента України про її звільнення.

Скласти депутатський мандат, за словами Сех, в той час як у Верховній Раді слабка більшість, зараз недоречно.

«Свого часу картка екс-губернатора Василя Горбаля голосувала у Верховній Раді за Харківські угоди. Я ж їду особисто та голосую за ті закони, які потрібні державі. І мій голос не рідко є вирішальним», - каже Сех.

По завершенні брифінгу Голова ЛОДА обіцяла вийти поспілкуватися з пікетувальниками, проте, до того часу усі активісти, які пікетували Ірину Сех розійшлися через сильний дощ. Біля входу в приміщення залишились лише прихильники ВО «Свобода».

comments powered by HyperComments