9 травня у Львові пройшло без провокацій (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Валерій Шмаков  |  П'ятниця, 9 травня 2014, 19:36
Усі заходи до 9 травня у Львові пройшли без інцидентів. Зокрема, під час покладання квітів до могил на Марсовому полі та Пагорбі Слави не було жодних суперечок та провокацій. За порядком слідкували значна кількість працівників міліції та активістів самооборони.
9 травня у Львові пройшло без провокацій (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Ветеранам, які прийшли з георгіївськими стрічками покласти квіти до могил полеглих воїнів ніхто не перешкоджав. Проте, більшість ветеранів все ж прийшли без жодної символіки.

Також вшанувати пам'ять загиблих у Другій світовій війні прийшли декілька представників Спілки ветеранів Афганістану, та небайдужі львів’яни. А от поминальні заходи анонсовані Генконсульством Росії так і не відбулися.

У свою чергу, з георгіївськими стрічками на піджаках прийшли покласти квіти на Пагорбі слави голова Львівського антифашистського комітету Олександр Калинюк та керівник Львівської обласної організації ветеранів України Тимофій Махоньок.

Як пояснив Калинюк, у нього воювали батьки, діди і прадіди, тож не одягнути стрічку було б не повагою до них. Водночас, червоний прапор комуністи розгортати не стали. Як пояснив Калинюк, «у цьому не має доцільності». 

Нагадаємо, раніше представники компартії та ветерани Львова обіцяли прийти на Пагорб слави та Марсове поле із червоними прапорами та георгіївськими стрічками.

В цей же час Калинюк звернув увагу на поганий стан військових цвинтарів на Львівщині, де поховані червоноармійці. За його словами, місцева влада ніяк не реагує на те, що деякі могили та пам’ятники занедбані або пошкоджені вандалами.

Також на Пагорбі слави сьогодні була присутня і співачка Руслана Лижичко. Проте, замість георгіївської стрічки вона почепила собі на одяг червоний мак, який є символом перемоги над фашизмом у Європі.

 

comments powered by HyperComments