Громадськість Львова вимагає прозорості від чиновників Держархбудконтролю (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Вівторок, 29 квітня 2014, 20:35
Сьогодні, 29 квітня громадські активісти прийшли з акцією протесту до Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Львівській області. Представники ГІ «Автосотня» та ГО «Рабів до раю не пускають» протестували у зв’язку з тим, що Інспекція відмовилася сформувати Громадську раду.
Громадськість Львова вимагає прозорості від чиновників Держархбудконтролю (ФОТО)

Активісти принесли до входу в Держархбудконтроль символічний будиночок із банкнот. Саме з таким будиночком, обклеєним доларовими купюрами у них асоціюється Держархбудконтроль. Тож символічно картонний будиночок зруйнували.

Як розповів активіст ГО «Рабів до раю не пускають» Іван Спринський, вони добиваються створення громадської ради при Держархбудконтролі. Проте, вчора їм листом прийшла відповідь у відмові. Та як вважає активіст, чиновники Держархбудконтролю не мають на це ні морального ні юридичного права, адже це суперечить постанові Кабміну від 3 листопада 1996 року про забезпечення участі громадськості у формуванні громадських рад при державних установах.

«На мою думку у Держархбудконтролі не хочуть аби була громадська рада бо це зруйнує їхні корупційні схеми і чиновникам доведеться їздити на роботу трамваєм», - каже Іван Спринський.

До прикладу, за його словами, громадську раду уже створено при управлінні юстиції у Львівській області, а також триває процес створення при обласному МВС та ДАІ. Функція громадської ради –  контролюючо-спостережна і полягає у залученні фахівців, які робитимуть документальні запити стосовно діяльності цих органів.

Тож аби запитати про причини відмови у створенні  громадської ради активісти завітали до приймальні в.о. керівника Держархбудконтролю у Львівській обл. Віталії Федоровчи, проте на робочому місці її не застали. Як повідомили у приймальні, сьогодні Федорочич у відрядженні, тож поспілкуватися з нею не вдалося.  Відтак, активісти залишили свої контакти та звернення з відповіддю на відмову створювати в Держархібудконтролі громадську раду.

Водночас, як відзначив Іван Спринський, поки що активісти працюють в легітимному полі – подають звернення та чекають його розгляду.

«Сподіваємось до радикальних дій не дійде. Та якщо керівництво Держархбудконтролю не піде на діалог з громадськістю, будемо їх звідси виносити. Наразі вони мають термін до 10 травня. Щоб не спровокувати якихось кардинальних подій до цього часу ми жодних дій не вчинятимемо», - пообіцяв активіст.

p.s. Також як повідомили у приймальні Держархбудконтролю, попередній керівник Михайло Сірків не на лікарняному, а звільнений. Нагадаємо, він є одним із фігурантів славнозвісного списку 11-ох чиновників, які люстраційний комітет Львівщини подав до губернатора Ірини Сех з вимогою їх звільнити. Щонайменше двоє із учасників списку вже не на своїх посадах.

comments powered by HyperComments