У Львові протестували проти «непогодженого громадою» начальника ДАІ (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  П'ятниця, 28 березня 2014, 22:11
Сьогодні, 28 березня, громадськість Львова зібралася під обласним управлінням МВС на мітинг проти призначення керівником УДАІ у Львівській області Богдана Мицака. Приводом для суспільного занепокоєння стала інформація про погодження з Міністерством кандидатури Мицака, яке начебто надійшло факсом у обласне управління МВС.
У Львові протестували проти «непогодженого громадою» начальника ДАІ  (ФОТО)

На акцію протесту вийшли активісти  львівського Автомайдану, сотень Самооборони, «Правого сектора» та кількох громадських організацій. Пікетувальники тримали в руках плакати «Мицак хабарник», «Хто допустив хвору людину до керівної посади? (лікарняний 1 рік і 2 місяці)», «Мицак, заплати штраф державі», «Мицак, йди на пенсію» та скандували «Мицака геть!».

Нагадаємо, свого часу Богдан Мицак уже займав крісло начальника ДАІ, щоправда тоді його повноваження  були значно вужчі – йшлося лише про Львів. Відтак на Львівщині його сприймають як службовця режиму Януковича та приписують участь у корупційних схемах. Також нещодавно Богдан Мицик потрапив у скандальну історію через незаконне використання проблискових маячків без спеціального дозволу на власному автомобілі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Призначенням тих самих людей зараз недоцільно. Вони не зможуть змінити систему. А головне – у них немає бачення змін. Тож ми повертаємось у старі часи. Відповідно, нівелюється все те, за що загинули люди на Майдані», - каже активістка організації «Варта 700» Наталя Шелеста.

У свою чергу, учасників «Автосотні» обурює, що кандидатура пана Мицака не пройшла погодження із громадою, відтак вони вимагають бодай публічного звіту, а в ідеалі – письмового зобов’язання про те, що у разі невиконання обіцянок він самостійно напише заяву на звільнення.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«В системі Януковича, люди, які мали моральний стрижень, як правило, залишалися на низьких званнях або звільнялися. На нашу думку, достойних людей, які прийшли з попередньої системи, в принципі не залишилось, тому що вони мали якщо не прогинатися, то бодай іноді опускати голову. Тож виникає питання, чи хтось з представлених кандидатур на пост очільника обласного ДАІ усвідомлює, що відбулася зміна формату?», - кажуть активісти.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відтак, люди звернулись до  в.о начальника ГУ МВС у Львівській області Сергія Маруняка з вимогою не підписувати наказу про призначення Богдана Мицака, а також виконати наказ екс-начальника ГУ МВС Львівщини Олександра Рудяка про звільнення пана Мицака з роботи.

«Такий наказ був, але пан Мицик пішов на лікарняний на рік та два місяці, і зараз пройшовши комісію, він може приступити до роботи, відповідно може бути звільнений. Тож дайте можливість хворій людині піти на пенсію», - каже Наталя Шелеста, додаючи, що якщо правоохоронці не дослухаються до громади, активісти діяттимуть більш радикальними методами.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Водночас, як запевнив в.о начальника МВС у Львівській області Сергій Маруняк він доніс позицію громади до столичного керівництва МВС, та отримав погодження не робити жодних призначень доки не буде призначено Начальника головного управління МВС у Львівській області.

«Можу пообіцяти від себе, що такого наказу підписувати не буду», - зазначив Маруняк.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Також, як зізнаються у обласному управлінні МВС, погодження щодо призначення Мицака дійсно було, проте відповідний наказ не видавався. А можливість подальшого проходження служби в органах внутрішніх справ Богданом Мицаком буде вирішуватись після перевірки стану його здоров’я.

comments powered by HyperComments