«Карпати» закликали ФФУ не позбавляти кримських дітей футболу

Дмитро Майстренко  |  Вівторок, 25 березня 2014, 19:07
Лишилося близько двох тижнів до початку Дитячо-юнацької футбольної ліги України (ДЮФЛ). Старт всеукраїнського змагання з футболу серед дитячо-юнацьких спортивних закладів заплановано на 10 квітня.
«Карпати» закликали ФФУ не позбавляти кримських дітей футболу

Зважаючи на окупацію Російською Федерацією Криму, деякі сім’ї учасників ДЮФЛ України змушені були переїхати на «материкову» Україну. Відповідно, вони не зможуть виступати за свої спортивні заклади у змаганні, що стартує на початку квітня. І щоб такі діти не лишилися «за бортом», футбольний клуб «Карпати» звернувся до Федерації футболу дати можливість їм виступити за інші команди.

«Зараз у нашій країні склалась така ситуація, що чимало кримських сімей були змушені залишити півострів, знайшовши тимчасові домівки у багатьох українських містах континентальної частини держави. Чимало дітей з цих родин займалися у футбольних школах Сімферополя та Севастополя, представляючи свої міста у змаганнях Дитячо-юнацької футбольної ліги України. Нині обставини склалися таким чином, що будучи відірваними від своїх постійних помешкань у Криму, ці юні футболісти опинились поза футболом», – зазначив спортивний директор «Карпат» Станіслав Кочубинський.

«Ми закликаємо керівників Федерації футболу України, Дитячо-юнацької футбольної ліги України дати можливість таким футболістам, нашим українським дітям, продовжити виступи у чемпіонаті ДЮФЛ. Для цього потрібно продемонструвати добру волю і надати таким дітям право виступати за будь-яку команду ДЮФЛ з того регіону, де вони тимчасово опинилися. Ми розуміємо, що існують певні стримуючі речі – питання легітимності таких переходів, компенсаційні внески для участі, інші організаційні нюанси, однак ми віримо, що в кінцевому підсумку переможе не бюрократія, а турбота про наше майбутнє. Адже відлучити цих дітей від футболу – значить завдати їм ще однієї травми в і без того далеко не безхмарному житті», – додав пан Станіслав.

Додамо, що участь у Дитячо-юнацькій лізі України з футболу беруть гравці віком від 14 до 17 років. 

Фото: ФК "Поляна"

comments powered by HyperComments