Зі сцени – в президенти. Студенти пропонують Святославу Вакарчуку очолити Україну

Борис Недільний  |  Понеділок, 24 березня 2014, 15:46
Студентство ЛНУ імені Франка закликає лідера рок-гурту «Океан Ельзи» Святослава Вакарчука приміряти на себе найвищу посаду в країні.
Зі сцени – в президенти. Студенти пропонують Святославу Вакарчуку очолити Україну

З відповідним зверненням молодь звернулась до співака.

«Кожні п'ять років молодь обманювалася, думаючи, що новий президент буде кращим за попереднього. В результаті чергового розчарування молодь відмовлялася йти на вибори: адже краще все одно не буде. Зараз наше покоління заплатило за майбутнє кров'ю. Ми не хочемо здаватись без бою і пропонуємо Вам повести за собою Країну – стати її Президентом. У час Революції Гідності саме до Вас дослуховувався і Схід, і Захід Країни. Ми бачимо, що Ви здатні об’єднати Україну. А ми зараз цього найбільше потребуємо», - пишуть студенти Вакарчуку.

Як паралелі із минулим і докази на користь своєї позиції, автори листа приводять ефективні приклади інших країн. Так, згадують, що Чехію врятував драматург та есеїст Вацлав Гавел, актор Рональд Рейган також був не найгіршим президентом США. «Ми пам’ятаємо Ваш сміливий вчинок, коли Ви пішли з політики, бо тоді неможливо було змінити систему і бути політиком з незаплямованим ім’ям. А зараз – саме той час, коли систему можуть зламати сильні духом люди», – вважають студенти.

Що до самого Святослава Вакарчука, то наразі його конкретної відповіді на заклики студентства суспільство ще не почуло. Нагадаємо, молодь ЛНУ ім. Франка не перша, хто просить співака  йти в президенти. Аналогічне звернення, але раніше, йому скерували студенти-журналісти Запорізького національного університету.

Нагадаємо, нещодавно на зустрічі із студентами Києва Вакарчук не заперечив готовності взяти на себе відповідальність за Україну. Щоправда, він так конкретно і не сказав, чи йдеться саме про посаду президента.

comments powered by HyperComments