Львів'яни на Майдан вже не їздять. «На халяву» хочуть проїхатися хіба політичні туристи

Борис Недільний  |  Неділя, 16 березня 2014, 21:19
«Майданний» запал у Львові потроху стихає.
Львів'яни на Майдан вже не їздять. «На халяву» хочуть проїхатися хіба  політичні туристи

Зараз місто більше заклопотане та обурене новими призначеннями нової влади, аніж революційними емоціями. Так, минулого тижня припинився процес відправки людей на київський Євромайдан. Організатори кажуть – стає все більше охочих до банального політичного туризму.

Зі Львова припинили возити добровольців на київський Євромайдан, повідомляє координатор пункту відправки людей до столиці, голова Комітету підприємців Львівщини  Ірина Яремко.

«Перевезення  припинено, оскільки все менше охочих зголошується  їхати до столиці –  в день не більше 7 осіб»,  – каже пані Яремко.  Понад те, зазначила вона, з’являється все більше «політичних туристів», які, відповідно, хочуть потрапити на Майдан на пільгових умовах лише заради екскурсії. «Ми не можемо економічно недоцільно використовувати пожертви людей, відтак відправка людей на Майдан втратила свою актуальність» -  розповідає Ірина Яремко. 

За її словами, впродовж трьох місяців подій у Києві - з січня по березень  львівський пункт відправки переправив  до столиці близько 7, 5 тисяч добровольців.  Разом з тим, зазначає координатор перевезень, у зворотньому напрямку  -  з Києва до Львова надалі продовжує курсувати транспорт, що  привозить активістів Майдану додому.  Що ж до фінансових витрат на перевезення, то усі цифри озвучать згодом, коли будуть готові усі звітності, зазначила Ірина Яремко.

comments powered by HyperComments