Внутрішні війська зі Львова вирушають на Східну Україну

Валерій Шмаков  |  Неділя, 16 березня 2014, 14:25
Батальйон внутрішніх військ, який базується у в/ч 4114 на вул. Стрийській, 146 у Львові отримав наказ вирушати на Східну Україну для захисту кордонів. Про це у своїй сторінці у Фейсбук повідомила активістка Майдану Софія Федина.
Внутрішні війська зі Львова вирушають на Східну Україну

Також Федина закликає львів’ян не вагаючись підтримати військовиків продуктами і медикаментами.

«Просимо сьогодні о 16.03 підвезти до частини на вул. Рубчака: Продукти - каші, крупи, макарони, цукор, кава, чай, консерви, шоколад, сигарети, хліб та іншу їжу тривалого зберігання; медикаменти: перевязочні матеріали, знеболювальні, протизапальні. Також при можливості - теплу білизну. Це все буде відправлено вдогін за загонами. І не розводимо паніки - просто армійське забезпечення майже на нулі, тому маємо всіма силами допомогти!», - сказано у повідомленні.

Довідка:

45-й Римнікський орденів Кутузова, Богдана Хмельницького, Червоної Зірки полк був сформований 14-го червня 1924 року, на базі Островської комендатури і отримав назву 10-й Островський загін ОГПУ. 

У  1992 року полк в повному складі був переданий до Національної гвардії України. 

З січня 2000 року частина увійшла до складу Внутрішніх військ МВС України і продовжила виконувала завдання по охороні громадського порядку Західного регіону держави. 

29  квітня 2004 року наказом Міністра внутрішніх справ України було відновлено історичну назву частини. 

Частина в повному складі виїжджала для забезпечення громадського порядку в місті Києві під час виборів Президента України 2004-2005 ріку. 

19 січня 2014 року розпочалось блокування  виїздів з військової частини № 4114 активістами львівського Євромайдану. Таким чином люди не допустили виїзду солдатів до Києва для придушення демонстрацій.

18 лютого 2014 року під час так званої Ночі гніву у Львові внутрішні війська з допомогою світлошумових гранат та бронетранспортера намагалися прорвати барикаду на контрольно-пропускному пункті. Як пізніше стало відомо, це робилося для того, аби прийти на підмогу Управлінню МВС у Львівській області, яке в цей час брали штурмом активісти. В результаті – люди, які блокували виїзди з військової частини, підпалили коктейлями молотова КПП та штаб управління Західного територіального командування внутрішніх військ. Також згоріла одна казарма з семи, бібліотека, клуб, склад зі зброєю та  їдальня. Збитки завдані пожежею військовій частині оцінюються приблизно у 100 млн. грн.

comments powered by HyperComments