Футбол. «Волинь» підкорює «Карпати» у західноукраїнському дербі

Дмитро Майстренко  |  Субота, 15 березня 2014, 23:04
Перший матч весняної частини чемпіонату України львівський клуб вдома розпочинав матчем проти луцької «Волині». І, за пристойної гри, мінімально поступився гостям з рахунком 0:1.
Футбол. «Волинь» підкорює «Карпати» у західноукраїнському дербі

Нарешті вболівальники дочекалися великого футболу і старту другого кола сезону 2013/2014. Розпочали команди з хвилини мовчання за загиблими на Майдані. Також гравці обох команд на газон вийшли з чорними траурними стрічками на руках. Та незважаючи на всі трагічні події, що передували футболу, після стартового свистка неозброєним оком було помітно, що футболісти скучили за грою.

Від перших секунд «зелено-білі» заволоділи м’ячем і пішли «штурмувати» ворота Артема Кічака. Вже до третьої хвилини господарі виконали два кутових. І після одного з них небезпечно пробив Младен Бартуловіч. Хорват виконав стандарт від кутового прапорця з правого флангу. М’яч відскочив назад на фланг і лівий півзахисник львівської команди без роздумів пробив у ближній кут. І ледь-ледь не піймав голкіпера. Та страж воріт «Волинь» не ловив ґав і переправив шкіряну сферу на кутовий.

Надалі господарі не збиралися скидати обертів і брати відпочинок. Середня ланка «Карпат» у першому таймі повністю переграла суперників. Голодюк та Федорчук, який у цьому матчі грав під лінією атаки, робили все, що хотіли. Опорники луцької команди лише ковтали пил за спинами гравців у зелено-білих футболках. Також на флангах Зеньов та Бартуловіч просто не помічали опонентів. Зокрема, естонський легіонер так крутив Нємчанінова, що Дмитра довелося змінювати в середині першого тайму. Та Шіш, котрий вийшов на позицію лівого захисника, не додав надійності в обороні.

Відзначитися у першій половині поєдинку з убивчих позицій мали нагоду і Бартуловіч, який не влучив у ворота після виходу сам-на-сам з лівого флангу, і Гладкий, після довгої передачі від Ільющенкова вже по центру вийшов на побачення з Кічаком, та не зміг пробити голкіпера. Гострі передачі щоразу проходили з флангу Зеньова. У центральній зоні господарювали Федорчук та Голодюк. Та пробити Кічака нікому не вдалося.

«Волинь» же за всі перші 45 хвилин зуміла на половині «Карпат» закріпитися лише на півхвилини. Так тайм і закінчився – за повної переваги господарів, але рівного рахунку.

На початку другої частини гри футболісти «Волині» зуміли вирівняти хід поєдинку. Навіть вдалося створити напівмоменти. Та до середини тайму господарі перехопили контроль над м’ячем. Продовжували створювати гольові моменти біля воріт  Кічака, хоча вже не з такою регулярністю, як у першому таймі.

І за п’ятнадцять хвилин до закінчення матчу львівські команда нагадала про свою хворобу цього сезону - пропускати в непотрібний момент. Ерік тонко відпасував у карний майданчик на Козьбана, який в дотик пробив у дальній кут повз Ільющенкова.

За той час, що лишався до закінчення матчу, господарі все ж мали можливість відігратися. Бартуловіч зліва прострілив уздовж воріт, на ближній стійці до м’яча не дотягнувся Бохашвілі, а на дальній ніким не прикриті Гладкий та Пучковський зуміли лише своїми тілами вразити ворота за спиною Артема Кічака. А м’яч спокійно вийшов за лицеву лінію…

Так матч і закінчився. Луцька «Волинь» збільшила свою перевагу над «Карпатами» до чотирьох пунктів. І присвятила перемогу у західноукраїнському дербі своєму наставникові Віталію Кварцяному. Нагадаємо, тренер «Волині» проходить реабілітацію після операції на серці.

Фото з сайту вболівальників і фанатів «Карпат»

comments powered by HyperComments