Три сотні прикордонників із Західної України вирушають охороняти кордон з Росією (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  П'ятниця, 14 березня 2014, 22:10
Об'єднана мотоманеврена група Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України відправляється на захист східного рубежу України. Відтак, охорону Державного кордону з Росією посилено 311 бійцями з різних західних областей, які зголосилися їхати добровольцями. Наступний етап відправки планується вже наступного тижня.
Три сотні прикордонників із Західної України вирушають охороняти кордон з Росією (ФОТО)

Сьогодні, 14 березня з нагоди відправки військових у Кінологічному навчальному центрі Держприкордонслужби у місті Великі Мости (Сокальський район) відбулись урочистості під час яких освятили техніку, на якій прикордонники вирушать на виконання завдань та вручили військовослужбовцям молитовники і вервички. Провести прикордонників прийшли їхні родичі та близькі, духовенство та керівництво міста і області. 

Як розповів журналістам начальник Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України генерал-лейтенант Артур Горбенко, на східному рубежі прикордонників залучатимуть до посилення пунктів пропуску, недопущення їхнього захоплення, несення служби на блокпостах, а також, в разі необхідності - у протидії диверсійно-розвідувальним групам. У випадку військової агресії з боку Росії  їх залучатимуть до оборони  східного державного кордону.

У свою чергу, як повідомив прес-секретар Західного регіонального управління Державної прикордонної служби Володимир Шеремет, окрім стрілецької зброї, прикордонники також мають на озброєнні ручні протитанкові гранатомети, які можуть використовуватися проти атаки бронетехніки противника. Також в арсеналі мотоманевреної групи є бронетранспортери, машини зв’язку та вантажівки.

Водночас, як зазначила у своєму виступі голова Львівської ОДА Ірина Сех, сьогодні нова влада почувається винною перед військовослужбовцями за те, що не змогла зупинити цілеспрямоване, багаторічне нищення українського війська злочинним режимом.

Також, за її словами, ще ніколи проводи військових не були такими щемливими і тривожними.

«Досі ми відправляли своїх хлопців миротворцями на чужу війну кудись далеко – в Ліберію, в Конго і завжди думали, що з нами на нашій рідній землі такого ніколи не станеться. Думали що в нас буде панувати мир і головне, щоб з чужої війни наші військові повернулися живими та здоровими. Сьогодні все змінилося», - зазначила Ірина Сех.

comments powered by HyperComments