Баскетбол. «Галичина» легко перемагає «Одесу»

Дмитро Майстренко  |  Неділя, 9 березня 2014, 19:01
У домашньому поєдинку Чемпіонату України серед команд Суперліги львівська «Політехніка-Галичина» не лишила каменя на камені від баскетбольного клубу «Одеса». Господарі святкували перемогу з рахунком 97-74.
Баскетбол. «Галичина» легко перемагає «Одесу»

«Політехніка-Галичина» – «Одеса» 97-74 (31-15, 31-22, 14-18, 21-19)

Після вимушеної перерви у матчах Суперліги через військову інтервенцію Росії в Криму, великий баскетбол повернувся і до столиці Галичини. До Львова завітали гості з Одеси. І отримали, як то кажуть, повний кошик.

Відразу стало помітно, що гравці скучили за грою. Господарі від перших же хвилин взялися до справи – набирати очки майже у кожній атаці. Особливо активним у завершальній стадії був Ентоні Майлз. У гостей же на таку активність плеймейкера «Галичини» відповів їхній «перший номер». Клим Артамонов. Та якщо Артамонов ще міг посперечатися з Майлзм, то партнери «одесита» не встигали за гравцями «Політехніки». У підсумку перша чверть закінчилася з рахунком 31-15.

У другій частині гри господарі не збиралися зменшувати обертів. За декілька хвилин перерви між першою та другою чвертями тренерові «Одеси» Олегу Юшкіну мало, що вдалося змінити у грі своєї команди. На перших ролях все ті ж Майлз і Артамонов, а під кільцем справжній господар Ярослав Лемик. Після сирени, що відправила команди на велику перерву на табло була впевнена перевага львів’ян, а рахунок – 62-37.

У третій чверті гості вже трохи оговталися від провального старту. Одеські «акули» намагалися виправити ситуацію. Однак «політехи» вміло тримали «дистанцію» в рахунку. Також Ярослав Лемик саме у цій чверті оформив добл-дабл двозначні числа у графах «очки» та «підбирання» Окрім цього превага господарів у більш, ніж двадцять очок дозволила спробувати у грі гравців, які мають менше ігрової практики. Таким чином, гості зуміли виграти третю чверті – 14-18.

У заключній частині гри єдиним відкритим питанням лишалося чи зможуть «леви» вибити сотню очок. А коли під завісу гри рахунок перевалив за 90 вболівальники почали вимагати запалити «100» на табло. Однак під крики з трибун «Сотня! Сотня!» баскетболісти зупинилися на позначці 97. Та це єдиний негатив сьогоднішньої гри. У підсумку в складі «Політехніки» п’ять гравців набрали більше десяти очок, що свідчить про чудову команду гру.

Окрім Ентоні Майлза та Ярослава Лемика, в складі «Галичини» варто відзначити Олександра Кольченка, який здобув 16 очок, 5 підбирань і 5 передач, Леоніда Стефанишина, на рахунку якого 14 очок і Максима Івшина – 11 очок + 6 підбирань.

 У складі «Одеси» Артамонову найактивніше допомагали Ростислав Кривич, який здобув 14 очок, і Денис Носков, що заніс до свого активу 11 очок і 6 підбирань.

Фото: сайт «Суперліги»

comments powered by HyperComments