Внутрішні війська у Львові взялися відновлювати згорілу військову частину (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Четвер, 6 березня 2014, 18:22
Збитки, завдані пожежею військовій частині внутрішніх військ № 4114 під час Ночі гніву у Львові 18 лютого, оцінюються приблизно у 100 млн. грн. А зброя із військової частини нікуди не пропадала, а була знищена вогнем. Про це повідомив командир військової частини полковник Валерій Смолов.
Внутрішні війська у Львові взялися відновлювати згорілу військову частину (ФОТО)

За його словами, найбільше вогонь завдав шкоди штабу військової частини та штабу управління Західного територіального командування внутрішніх військ. Також згоріла одна казарма з семи, бібліотека, клуб, склад зі зброєю і їдальня. По факту пожежі порушенно кримінальне провадження. Проте, своїми силами військовики не зможуть відновити зруйновані приміщення, тож сподіваються на допомогу держави.

«Своїми силами ми починаємо відновлювати контрольно-пропускний пункт, медпункт та ті приміщення, які підлягають косметичному ремонту. На даний час вже відновлено зал їдальні. За літо плануємо все відремонтувати», - каже полковник.

Також, як запевнив полковник Валерій Смолов, вся вогнепальна зброя, яка зберігалась у  військовій частині також була знищена вогнем і досі перебуває на складі, який згорів.

«Коли сталася пожежа, на складі перебувало до 3 тис одиниць зброї. На даний час проводяться роботи по її пошуку. 70% зброї уже знайдено. І ця зброя уже не придатна до використання», - каже Валерій Смолов.

Окрім цього, за його словами, зараз всі військовослужбовці частини № 4114 проживають в казармах, які придатні до проживання і мають всі умови для навчання та відпочинку солдат.

«У всіх казармах відновлено теплопостачання  і електрифікацію. Ми все відмили, та привели казарми в такий стан, шоб в них можна було жити. А військовиків тої роти, чия казарма згоріла, ми переселили в резервну, яка призначалася під молоде поповнення. Всього на сьогодні в казармах проживає до 300 військовослужбовців строкової служби», - розповів полковник.

А в травні цього року у військовій частині очікується призов молодого поповнення. При цьому, як запевнив командир частини, незважаючи на знищені приміщення, призовників буде не менше ніж минулоріч. Також 1 квітня частину покинуть строковики у яких завершився термін служби.

На сьогоднішній день, за словами полковника, внутрішні війська у Львові проводять чергування  в плановому режимі і в посиленому варіанті несення служби. В самому військовому містечку також збільшено кількість патрулів. Окрім цього, внутрішні війська виконують завдання по охороні консульських установ та дипломатичних представництв у Львові. 

comments powered by HyperComments