Автомайданівці відмовляються від ДАІ, проте автоінспекція має своїх захисників

Наталі Істоміна  |  Середа, 26 лютого 2014, 01:31
У різних засобах масової інформації поширилася інформація про те, що автомайданівці відмовляються від ДАІ. Наскільки доцільний такий крок розповів Олег Ільків, голова громадської консультативної ради при ГУ МВС України у Львівській області. Пан Олег висловив професійну точку зору щодо цього та багатьох інших проблем у рамках двогодинного марафону Львівського прес-клубу.
Автомайданівці відмовляються від ДАІ, проте автоінспекція має своїх захисників

    Олег Ільків розповів, що роботу міліції відновила сама громада Львова. «Всім хочу за це подякувати» - зазначив п.Олег. На чергування люди вже записуються в чергу, бо не вистачає вулиць для патрулювання. Після розгромів, які відбулися, міліція відновила виклик «102»  і  починає з народом патрулювати вулиці.

    Щодо того, скільки може тривати патрулювання, то голова консультативної ради припустив, що доти, поки не набридне громадськості. «Міліціонер виходить на роботу за якісь певні кошти, а громадськість у вільний час. Тим більше, що патрулювання переважно відбувається по ночах. Я думаю, що народ схоче трішки відпочити» - розповідає п.Олег.

    ЗМІ пишуть, що автомайданівці заявили про те, що не хочуть ДАІ. Проте п.Олег вважає, що ДАІ можна не хотіти, зважаючи на корупційні речі, які там були, проте, для того, щоб щось зробити інше, потрібно інше щось запропонувати. «Якщо вони запропонують щось інше і краще, то я думаю, що воно буде взято до уваги. ДАІ потрібне в першу чергу для того, щоб фіксувати ті ДТП, які відбуваються, і їх потрібно оформлювати» - розповідає голова консультативної ради.

    Олег  Ільків зазначив, що генерал Олександр Рудяк професійний міліціонер і йому потрібно завдячувати за спокій у Львівській області. Весь той період, який він був міліціонером – він був одним із найкращих генералів, з яким можна було працювати. Дуже комфортно було працювати у Громадській раді в той час.

    В інтернеті з’являються всілякі списки, серед яких і такі, де засвідчена присутність Львівського «Беркуту» у Києві. Проте голова консультативної ради зазначив, що це відомо тільки з Інтернету. «Мені не відомо про те, що вони там були. Але якщо був наказ і вони там були, то я думаю що у цьому має розібратися слідство. Не думаю, що це складно для тих органів, які проводять слідство з нами» - стверджує п.Олег.

    «Я думаю, що міліцію потрібно реформувати глибоко. Відходити від радянської назви міліція і придумувати нові форми управляння структурою. Я вважаю частина підрозділів, які патрулюють наше місто чи наші міста мають бути передані у місцеве самоврядування. Має бути все трошки змінено. Але на рахунок змін, то я вважаю, що потрібно взяти закордонні відпрацьовані форми того чи іншого управління поліції» - резюмував Олег Ільків.

Фото: Прес-клуб

 

comments powered by HyperComments