Аби запобігти мародерству львівські водії масово записуються в автопатрулі (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  П'ятниця, 21 лютого 2014, 04:02
На вул. Винниченка у Львові, де триває запис в автопатрулі, зібралося близько тисячі охочих. За словами організаторів, такої великої кількості волонтерів на сьогоднішню ніч забагато, тож вони закликали людей зберегти ентузіазм і на наступні дні.
Аби запобігти мародерству львівські водії масово записуються в автопатрулі  (ФОТО)

Волонтерські патрулі «Охорона Львова» були створена для того, аби оперативно реагувати на повідомлення, які надходять на гарячу лінію міста (297) - 59 - 11. За цим номером львів’яни повідомляють про різні надзвичайні ситуації в місті або про підозрілих осіб.

Також, останнім часом «Охорона Львова» частково почала перебирати на себе функції міліції. Оскільки після захоплення у Львові управління міліції та кількох райвідділів, правоохоронці вже не в змозі повністю контролювати ситуацію в місті. Відтак, автомобільні патрулі запобігають мародерству та хуліганству у Львові. Щойно активісти  виявляють такі явища, одразу ж повідомляють про це всім патрулям по рації.

Як повідомив у коментарі «Справжній Варті» представник Гарячої лінії міста Святослав, у патрулі на сьогоднішню ніч записалося уже близько 200 водіїв.

«І це тільки в «Охорону Львова». Бо існують ще інші об’єднання, такі як Автомайдан чи Автосотня. Загалом, в місті зараз дуже багато автомобілів слідкує за порядком. Думаю саме завдяки цьому зараз практично немає провокацій у Львові після вчинених погромів 19 лютого», - каже Святослав.

Сьогодні запис в автопатрулі на ніч проводитиметься на вул. Винниченка перед Львівською ОДА починаючи з 20.00. Людям, які не мають власного автомобіля теж можуть долучитися до забезпечення правопорядку в місті. Для цього вони можуть звертатися у райадміністрацію свого району. Там проводиться запис в піші загони самооборони.

comments powered by HyperComments