Самооборона пікетувала львівську прокуратуру

Борис Недільний  |  П'ятниця, 14 лютого 2014, 15:16
Дві львівські сотні Самооборони сьогодні прийшли під стіни прокуратури Львівської області.
Самооборона пікетувала  львівську прокуратуру

Зібрала активістів новина про відкриття кримінальної справи через процес формування загонів самооборони. Символічно в День Валентина підтримати хлопців прийшли дівчата з волонтерської служби «Свої» та Львівської жіночої сотні.

Допоки під стінами прокуратури  тривав пікет, координатор львівської самооборони Валерій Веремчук побував на аудієнції у прокурора, аби з'ясувати, з якого дива проти активістів відкрили кримінальне провадження. «На зустрічі із прокурором ми отримали чітку відповідь – наша Самооборона не підпадає під кримінальне провадження, через яке ми сьогодні зібрались під стінами прокуратури. За його словами, воно стосується інших воєнізованих формувань. До нас немає жодних питань. Ми – мирні люди, у яких немає зброї. Ми не налаштовані агресивно і проти насильства як такого. Самооборона - виключно мирне формування, створене для захисту жителів міста, охорони порядку та мирних протестувальників», - зазначив після розмови із прокурором Валерій Веремчук.

Після пікету під прокуратурою, самооборонці отримали від дівчат зі «Своїх» синьо-жовті сердечка. Дівчата стояли із плакатами з надписами «Вийду заміж за самооборонця!», «Кохаймося!». Активістки також агітували перехожих дівчат долучатися до акції та підтримати хлопців, що захищають рідне місто і країну.

Нагадаємо, слідчі ГУ МВС України у Львівської області розпочали досудове розслідування за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 260 КК України (створення не передбачених законом воєнізованих формувань або участь у їх діяльності).

comments powered by HyperComments