За двох євромайданівців заступилася громада Львова (ФОТО)

Наталі Істоміна  |  Субота, 8 лютого 2014, 03:02
Громадяни Львова вже вкотре проявили свідому громадянську позицію. Львів’яни взяли на поруки двох активістів Євромайдану, які зараз перебувають під кримінальним провадженням. Це фотограф Мар’ян Гаврилів, який зараз перебуває в лікарні у Києві, та Олексій Салига, якого утримують в Лук’янівському СІЗО. Відповідні заяви сьогодні підписали громадські діячі, представники культури, освіти і ЗМІ.
За двох євромайданівців заступилася громада Львова (ФОТО)

    Соломія Федина, співачка та активістка Євромайдану, яка підписала заяву про взяття на поруки заарештованих активістів

Мар’яну Гавриліву інкримінують ч. 2 ст. 294 Кримінального кодексу про масові заворушення. За ці злочини передбачена відповідальність ув'язнення на строк від 8 до 15 років. Олексієві Сализі інкримінують ч. 3 ст. 296 Кримінального кодексу. Йдеться про хуліганські дії, пов’язані з опором представникові влади. Відповідальність за правопорушення – ув’язнення від 2 до 5 років.

 Андрій Садовий, міський голова Львова, перед підписанням звернення громади, наголосив, що жителям міста потрібно зробити все можливе, щоб хлопці були на волі. „Сьогодні є біда для наших львів’ян. Двоє наших хлопців сьогодні ув’язнені. Ми повинні зробити все можливе і неможливе, щоб хлопці були на волі. Вони чесно висловлювали свою позицію. Ми повинні зробити певні дії, щоб допомогти їм вийти на волю” – зазначив мер.

Михайло Гаврилів, брат Мар’яна Гавриліва розповів, що активісту потрібно зробити дві операції на носі, проте правоохоронці забороняють. У Мар’яна сильно потрощений ніс, більше того, після побиття носова кістка була за один міліметр від ока і хлопець міг втратити зір. Суд призначено на 14 лютого.

Мама Олексія Салиги виступила перед громадськістю міста і зачитала sms, яке їй написав син по дорозі на Євромайдан до Києва: „Мамо, я вже в автобусі. Вибач і зрозумій мене. Це мій обов’язок. Слава Україні!”  Хлопець також запевняв маму, що поїде у Київ лише на три дні і за цей час нічого не станеться. Проте вже через деякий час до жінки подзвонили з відділку міліції і повідомили, що її син затриманий за хуліганство і опір міліції.

Фото: Валерій Шмаков

 

comments powered by HyperComments