У Львові медики-волонтери Майдану вимагали припинити проти них репресії (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Четвер, 6 лютого 2014, 21:24
Сьогодні, 6 лютого, на площі перед пам’ятником Т.Шевченку медики-волонтери вийшли на акцію протесту з вимогою звільнити їхнього колегу Олексія Тутова, якого було заарештовано під час сутичок на вул. Грушевського у Києві. Тепер йому загрожує до 60 діб в’язниці за звинуваченням в організації масових заворушень.
У Львові медики-волонтери Майдану вимагали припинити проти них репресії (ФОТО)

Зокрема, активісти, які вийшли на акцію протесту були одягнені у білі футболки з написом «Медична допомога Майдану», лікарські марлеві повязки та каски із червоним хрестом. Медики-волонтери тримали в руках транспаранти з написами: «Медицина без політики», «Суд над медиком – це репресія!», «Волю Олексію Тутову!», «Насильство над медиком – порушення міжнародних конвенцій!».

«Ми вийшли на акцію в підтримку медика-волонтера Олексія Тутова, якого було заарештовано на вул.Грушевського під час надання медичної допомоги потерпілому. Причому, в цей момент Олексій був у екіпіровці волонтерів-медиків. Зараз в Києві відбувається суд і йому хочуть дати 60 днів за масові заворушення. Це є порушення міжнародних конвенцій, зокрема Женевської конвенції про те, що медики є недоторкані і в час надання медичної допомоги їм ніхто не має права перешкоджати. Винні мають відповісти за те що зроблено», - зазначив координатор проекту Медична допомога Майдану Юрій Дмитришин.

Окрім цього, активісти вийшли на акцію в підтримку всіх медиків-волонтерів, які потерпіли під час масових заходів в Києві.

«Зокрема, наша колега Катерина Корнійко, була побита 1 грудня, а на Романа Ритнізика, було скоєно напад двічі. Від арешту його врятувало тільки те, що він є громадянином Чехії, тож міліціонери побоявшись міжнародного скандалу його відпустили», - додав Юрій Дмитришин.

Довідка:

Олексій Тутов був затриманий бійцями «Беркуту» 22 січня під час надання медичної допомоги постраждалим під час подій на вулиці Грушевського в Києві.

comments powered by HyperComments