На львівському Євромайдані встановили льодову скульптуру "Я - крапля в океані" (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Середа, 5 лютого 2014, 03:23
На львівському Євромайдані відбулася презентацію льодової скульптури "Я - крапля в океані", яка мала на меті долучити якомога більше людей до спільного процесу боротьби українського народу проти диктатури та свавілля влади.
На львівському Євромайдані встановили льодову скульптуру "Я - крапля в океані" (ФОТО)

Головна ідея акції - пробудити у кожного громадянина почуття національної гідності, відкласти в бік свої особисті амбіції та пріоритети та згуртуватися в єдиний цілісний організм української нації.

Встановлена скульптура складається із двох головних елементів - перевернутої на бік букви Я, яка притиснена великою краплиною з океану. Остання у свою чергу, сформована із значної кількості маленьких краплинок.

За словами митців, літера Я - символізує окрему особистість, грані якої слід стерти для об'єднання людей у велику українську громаду, українську націю.

«Слід усвідомити, що Я - це лише маленька краплинка, яка окремо не зможе суттєво вплинути на загальий результат. І тільки об'єднавшися у МИ, об'єднавши всі наші зусилля, ми утворимо цілий океан, який просто змиє всі перешкоди на своєму шляху», - кажуть організатори.

Авторами скульптури є п’ятеро львівських та луцьких митців: Сергій Жолудь, Олексій Коношенко, Денис Шиманський, Юрій Царенко, Ярема Мисько. За їхніми словами, акцію можна буде вважати успішною, коли літера Я буде повністю розтоплена теплом людських рук.

Зазначимо, що в даному мистецькому проекті простежується вплив теорії  «Стратегії теплого океану»  психолога Олексія Арестовича.

comments powered by HyperComments