До львівських лікарень продовжують доправляти постраждалих з київського Майдану

Катерина Поліщук  |  Четвер, 30 січня 2014, 10:23
Відтепер постраждалих на київському Майдані будуть привозити до Львова двома реанімобілями. Комітет Майдану Львівщини відправив у розпорядження медиків київського Майдану дві таких спецмашини. На вихідних до Львова прибули перші пацієнти - луганчанин та ще двоє мешканців Львівщини. Також вже тиждень на лікуванні у Львові перебувають Юрій Матерецький з Бродівщини, якому травмувало ногу від вибуху гранати під час протистояння в Києві, та червоноградець Михайло Нискогуз, побитий "беркутівцями".
До львівських лікарень продовжують доправляти постраждалих з київського Майдану

"Юрій Матерецький, біля ніг якого розірвалась шумова граната, зараз перебуває у стаціонарі в травматології у 8-ій Львівській лікарні. Після оперативного втручання він "на витяжці", лікарі кажуть, що стан стабільний, але попереду ще тривале лікування. У нього було роздроблено гомілку, пошкоджено кістки і м’яку тканину. Є загроза ампутації", - розповіла народний депутат Ірина Сех.

А мешканець Червонограда 17-річний Михайло Нискогуз, якого схопили «беркутівці» на вул. Грушевського, зараз перебуває в комунальній дитячій клінічній лікарні Львова. "Учора його прооперували, бо в нього складний перелом руки, лікоть практично роздроблено. Окрім того, лікують струс мозку та інші травми. Лікарі кажуть, що попереду як мінімум 20 днів терапії", - розповіла народний депутат.

Хлопця звинувачують за ст.294, ч. 2, йому загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі. Водночас батько Михайла звернувся в прокуратуру із заявою про злочин – застосування тортур – щодо юнака з боку міліції. Хлопця роздягли, зламали руку, завдавали ран ножем, у нього струс мозку.

Щодо пацієнтів, які прибули реанімобілем в неділю, то за словами депутата Львівської міськради Сергія Бащука, це є двоє мешканців Львівщини та один - Луганська.

«У найгіршому стані луганчанин. Йому облили водою ноги під час штурму Народного дому, і як наслідок – він отримав сильне обмороження. Ми маємо можливість довозити пацієнтів в лікарні Рівного і Житомира, але хлопець з Луганська просто молив лікарів відправити його до Львова. Він дуже боявся, що його викрадуть з лікарняного ліжка. Ще один потерпілий зламав ногу, а інший отримав травму ока», - розповів Сергій Бащук.

Їхні імена депутат відмовився називати,  мотивуючи це заходами безпеки.

Нагадаємо, у Львові дві лікарні приймають потерпілих на київському Майдані: 8-ма клінічна лікарня, що на вул. Навроцького, 23, та лікарня швидкої допомоги на вул. Миколайчука, 9. Таке рішення оголосив кілька днів тому міський голова Андрій Садовий.

 

comments powered by HyperComments