«Беркут», go home! Обласна рада вимагає від Рудяка відкликати львівських «беркутят» з Києва

Лілія Поліщук  |  Субота, 25 січня 2014, 18:04
Обласні депутати Львівщини звернулись до керівника головного управління МВС у Львівській області Олександра Рудяка з вимогою відкликати особовий склад спеціального підрозділу міліції "Беркут" з Києва. Відповідне звернення депутати прийняли сьогодні, 25 січня 2014 року, на позачерговій сесії Львівської обласної ради.
«Беркут», go home! Обласна рада вимагає від Рудяка відкликати львівських «беркутят» з Києва

Також депутати  звернулися  до керівництва Міністерства оборони України, Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ та Державної прикордонної служби з проханням про те, аби їхні підрозділи перебували у місцях постійної дислокації на Львівщині і не брали участі в протистояннях з тими, кого вони зобов'язані захищати.

А  держслужбовців, суддів, військових та  правоохоронців попросили не виконувати злочинних наказів влади.

До слова, львів’яни  вже кілька днів блокують львівських силовиків на базах їх дислокації, не дозволяючи тим виїхати на Київ. Таким чином, у Львові  паралізовано пересування «Беркуту», «ВВшників», «грифонівців». Окрім цього прес-служба обласної міліції повідомила, що рапорти на звільнення вже подало четверо бійців спецпідрозділу «Беркут»

Нагадаємо, сьогодні Львівська обласна рада  офіційно визнала Народну раду України утворену 22 січня 2014 року в Києві як альтернатива чинній владі, колегіальним органом, який вправі представляти інтереси українського народу.  Тож депутати  утворили виконавчий комітет, виконуватиме функції ОДА та Загін народної самооборони, якому доручено забезпечити охорону адміністративних приміщень обласної ради, а також охорону громадського порядку при проведенні мирних зібрань громадян України на території області.

Фото: ТСН

 

 

comments powered by HyperComments