Суд у справі священника УГКЦ, який брав участь у Автомайдані, перенесли на 23 січня

Катерина Поліщук  |  Четвер, 23 січня 2014, 00:20
Вже втретє суддя Франківського районного суду Ростислав Козюренко переносить слухання у справі отця Михайла Димида, відомого богослова, доцента Українського католицького університету (УКУ), який нібито не зупинився на вимогу ДАІ під час поїздки до Автомайдану.
Суд у справі священника УГКЦ,  який брав участь у Автомайдані, перенесли на 23 січня

Суд над о. Михайлом Димидом  попередньо мав відбутися у четвер 29 січня о десятій ранку у Франківському районному суді за адресою вул. Генерала Чупринки, 69. Потім їх перенесли на п’ятницю  на 15.00  31 січня. А тепер  отець Димид повідомив на своїй сторінці,  що  суд відбудеться вже  23 січня о  десятій  ранку (вул. Генерала Чупринки, 69 в приміщенні Франківського райсуду). Журналістів і прихильників закликають прийти до суду на 9.00.

Нагадаємо, даївці впевнені, що священик знехтував вимогою міліціонера 29 грудня о 12:30 в селі Нові Петрівці, коли колона автомобілів рухалася до Межигір’я. Щоправда сам Михайло Димид має докази, що у той час перебував у центрі Києва, чекав, поки до його авто сядуть пасажири. .

«Можливо причина була у авто, у мене транспортер. Оскільки маю п’ятеро дітей, то без нього було б важко кудись виїжджати. ДАІ побачили великий автомобіль і подумали, що це якийсь бізнесмен», - каже  Михайло Димид «Справжній Варті».

Михайло Димид відомий своєю активністю на Євромайдані, він перший провів службу зі сцени на майдані Незалежності та щодня пише проповіді для протестувальників.

Невиконання на вимогу працівника міліції зупинки транспортного засобу передбачає, за рішенням суду, позбавлення права керування на строк від 3 до 6 місяців. Як  раніше повідомляла прес-служба Українського католицького університету, представник «Дорожнього контролю» уклав з о. Михайлом угоду про правову допомогу, і захищатиме його інтереси в суді.

Фото: Facebook

 

comments powered by HyperComments