Львівського активіста Євромайдану Юрія Вербицького вбили викрадачі

Катерина Поліщук  |  Середа, 22 січня 2014, 23:35
Родичі викраденого сейсмолога Юрія Вербицького впізнали його тіло. Про це повідомило "Радіо Свобода", посилаючись на племінницю загиблого.
Львівського активіста Євромайдану Юрія Вербицького вбили викрадачі

Cьогодні вдень з’явилась інформація про те, що в Бориспільському районі Київської області знайшли тіло невідомого зі слідами катувань. Саме там, за розповідями Ігоря Луценка, якому вчора  вдалось врятуватись від викрадачів, їх жорстоко катували.

«Коли я почув цю новину, то відразу зрозумів, що це він. Однак їздив в морг, щоб переконатись. Однак до тіла мене не допустили, бо я не є членом сім’ї», – розповів киянин Роман Миханів, друг Вербицького зі студентських років.

Сьогодні увесь день він об'їджав лісосмуги довкола Києва у пошуках друга. Активісти Євромайдану, своєю чергою, разом з нардепами та представником з прав людини, обходили столичні райвідділки міліції та подавали запити з вимогою повідомити, чи немає серед затриманих людини з прізвищем Вербицький.

В інтерв’ю  «Українській правді»  Ігор Луценко розповів, що їх викрали на очах в персоналу лікарні. І за поведінкою викрадачів, на його думку, було видно, що вони «ідейні» та професійні. Можливо, колишні міліціонери. Оскільки вони били по п’ятах та намагались не залишати синців. При цьому Юрія Вербицького били сильніше, лише тому, що він зі Львова.

Львів’янину Юрію Вербицькому був 51 рік. Він працював молодшим науковим співробітником відділу сейсмічності Карпатського регіону Інституту геофізики НАН України. Був кандидатом фізико-математичних наук,  в грудні  минулого року захистив дисертацію. Захоплювався альпінізмом. Дуже любив тварин.

 Фото: Вконтакте

 

 

comments powered by HyperComments