За утиски мітингувальників журналісти оприлюднили інформацію про бізнес сім’ї головного міліціонера Львівщини

Катерина Поліщук  |  Вівторок, 21 січня 2014, 22:53
Як і обіцяли, львівські журналісти почали активно реагувати на утиски влади. Першим під прискіпливу увагу місцевих ЗМІ потрапив Олександр Рудяк - начальник ГУ МВС у Львівській області - за утиски мітингувальників, які не впустили внутрішні війська Львівщини на розгін Євромайдану в Київ. На обговорення громадськості винесли бізнес його сім’ї.
За утиски мітингувальників журналісти  оприлюднили інформацію про  бізнес  сім’ї головного міліціонера Львівщини

Головний міліціонер Львівщини мав необережність відкрити кримінальне провадження за фактами блокування військових частин та батальйону спецпризначення “Беркут” у Львові 19-20 січня цього року.

Журналісти інтернет видання журналістських розслідувань «Наші гроші.Львів» оприлюднили інформацію про бізнес сім’ї  Рудяка.

Як виявилось,  формально Олександр Рудяк не є власником жодних бізнес-структур. Однак його сім’я на сухому пайку не сидить. Пан Рудяк дуже вдало оженився. Адже брат дружини Рудяка Галини – Володимир Дорош - успішний бізнесмен у Лубнах (Полтавщина). Зокрема, він є співвласником “Лубенського молочного заводу” (ТМ “Гармонія”).  Згідно з Єдиним державним реєстром майже 84,7% ТОВ “Лубенський молочний завод” належить ТОВ “Мілко і Ко”, де власником 30% є саме Володимир Дорош, ще 30% належить Катерині Дорош.

Решта акцій “Мілко і Ко” належить одному із засновників Міжрегіональної асоціації ветеранів спецназу Віктору Мокрицькому (30%), та Роману Осадченку (10%), більш відомому як архієпископ Полтавський і Миргородський Филип, архієрей Української Православної Церкви Московського Патріархату. До слова, фотографія архієпископа Филипа є в кабінеті Рудяка. Архієпископ Филип також є співвласником у ТОВ “Завод мінеральних вод “Мгарська жива вода” та одноосібним засновником у ТОВ  “Міська телевізійна компанія “Лубни”.

Однак підприємливий швагро не обмежився «молочним бізнесом» з преставниками церкви. Дорош Володимир та Катерина є в засновниках споживчого товариства “Лубенський ринок”. Взагалі, можна констатувати, що Олександр Рудяк, потрапив у дуже хорошу сім’ю. І йому є чого повчитися в родичів своєї жінки, а особливо, у її брата. Адже Володимир Дорош дуже різнобічний бізнесмен. Він є одним із власників ТОВ “Юридична компанія “Волдо”, ТОВ “Транспортна компанія “Автофаворит”, ТОВ “Мажепа”, ТОВ “Спортивний клуб “Фаворит”, ТОВ “МП АПБ “Лубенський райагробуд”, ПП “Євростиль”, ПП “Євролюкс”, ТОВ “Лубенський комбінат будівельних матеріалів”.

Натомість,  дружина Рудяка Галина колись керувала рестораном “Волдо”. В інтерв‘ю у 2013 році Рудяк казав, що нині його дружина працює на Лубенському молочному заводі.

Нагадаємо, 20 січня львівські ЗМІ оприлюднили офіційну заяву до влади, де вимагали скасувати антиконституційні закони прийняті 16 січня 2014 року та оголосили, що не будуть їх виконувати. А якщо влада спробує застосувати хоча б один із них до журналістів чи інших осіб, то всі причетні до цього високопосадовці і їхні сім’ї потраплять під прискіпливу увагу ЗМІ.

фото:Валерій Шмаков

comments powered by HyperComments