У Львові люди заблокували виїзд частини внутрішніх військ на Київ (ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ)

Валерій Шмаков  |  Понеділок, 20 січня 2014, 01:45
У Львові тисячі активістів Євромайдану зараз заблокували виїзди з військової частини внутрішніх військ № 4114, що на вулиці Стрийській, 146. Таким чином люди намагаються не допустити виїзду солдатів до Києва для придушення демонстрацій.
У Львові люди заблокували виїзд частини внутрішніх військ на Київ  (ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ)

Тисячі львів’ян перекрили виїзди до військової частини після того, як в мережі Інтернет з’явилася інформація, що начебто внутрішні війська, які базуються у Львові планують відправити до Києва.

Зокрема активісти разом із своїми автівками перебувають на вулицях Наукова, Стрийська, Тролейбусна та Рубчака.

«Зараз львів'яни блокують виїзди з військової частини на Стрийській, 146, звідки збираються відправляти внутрішні війська на Київ. Інфа достовірна, багато людей уже там, але потрібно більше. Якщо маєте змогу, їдьте або йдіть туди, будь ласка. Це на перехресті Стрийської і Наукової позаду парку, де церква нова», - написав у соцмережі Фейсбук активіст Євромайдану Отар Довженко.

Водночас, вантажівка, яка намагалася виїхати з території військової частини повернула назад. На фото в автомобіля видно розбите вітрове скло. Чи розбили його протестувальники невідомо. Всередині вантажівки перебуває водій. Також солдати вивантажували з кузова автомобіля мішки з невідомим вмістом. Що у тих мішках вони повідомляти відмовились.

Окрім вантажних та легкових автомобілів на озброєнні полку є декілька бронетранспортерів БТР-80  з крупнокаліберними кулеметами.

Також, декілька хвилин тому назад з'явилася інформація, що солдати все ж намагаються прорватися з частини через запасні ворота. Відтак туди вирушила частина активістів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Також, за останніми даними, автомобілі блокують виїзди зі Львова. Журналіст Олеся Турчин, повідомляє що пропускають лише автобуси з мітингувальниками, котрі направляються до Києва.

Зокрема, перехрестя Стрийська-Наукова, котрим можливий виїзд на Київ внутрішніх військ, автомобілісти заблокували десятками автомобілів, зупинившись посеред перехрестя.

Окрім цього, як стало відомо, в Івано-Франківську близько п’яти сотень активістів та кілька десятків автомобілів заблокували всі виїзди з військової частини №1241, солдатам якої начебто терміново дали наказ вирушати на Київ.

На місці присутні народний депутат Олександр Сич та депутати місцевих рад. Поряд із контрольно-пропускним пунктом люди запалили свічки, колядують та вигукують патріотичні гасла

Довідка:

Військова частина № 4114 (м. Львів)

45-й Римнікський орденів Кутузова, Богдана Хмельницького, Червоної Зірки полк був сформований 14-го червня 1924 року, на базі Островської комендатури і отримав назву 10-й Островський загін ОГПУ. 

У  1992 року полк в повному складі був переданий до Національної гвардії України. 

З січня 2000 року частина увійшла до складу Внутрішніх військ МВС України і продовжила виконувала завдання по охороні громадського порядку Західного регіону держави. 

29  квітня 2004 року наказом Міністра внутрішніх справ України було відновлено історичну назву частини. 

Частина в повному складі виїжджала для забезпечення громадського порядку в місті Києві під час виборів Президента України 2004-2005 ріку. 

Фото військовиків та техніки частини № 4114  з соцмережі Вконтакте

 

comments powered by HyperComments