На Львівському Євромайдані в день Водохреща обливалися крижаною водою (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Понеділок, 20 січня 2014, 01:04
В день свята Богоявлення Господнього на львівському Євромайдані відбулася акція «Обливний протест «За здорову націю». Цією акцією організатори мали на меті популяризувати здоровий та тверезий спосіб життя.
На Львівському Євромайдані в день Водохреща обливалися крижаною водою (ФОТО)

В купанні в крижаній воді на Львівському Євромайдані взало участь 18 хлопців та одна дівчина. Перед заходом воду освятив священик.

Перед купіллю хлопці провели коротку розминку, після чого вишикувались вряд перед пам’ятником Т.Шевченку і по черзі обливали себе водою. Після цього «моржі» занурювались у встановлений на Євромайдані надувний міні-басейн з водою.

Разом з ними прийняв холодну ванну і один з організаторів львівського Євромайдану Роман Брезіцький, причому зробив це з червоно-чорним прапором на плечах.

За словами активістів, їхній захід спрямований, перш за все, проти алкоголю, адже сьогодні рівень споживання його в Україні є одним з найвищих у світі і становить близько 20 літрів випитого абсолютного спирту на душу населення за рік  (офіційна статистика повідомляє про 12-15 літрів).

«Всесвітня Організація Охорони здоров’я стверджує, що якщо споживання алкоголю в країні перевищує 8 літрів на душу населення, це призводить до деградації та виродження нації», - кажуть ініціатори акції.

«Смертність уже багато років поспіль значно перевищує народжуваність. Україна щороку втрачає 350 тисяч своїх громадян, загибель яких пов’язана з вживанням алкоголю. Ще близько 120 тисяч українців гинуть за рік від тютюнопаління. Народ України стрімко наркотизується і знищується з нашої мовчазної згоди. Надії, що цей процес зупиниться або навіть сповільниться сам по собі – безпідставні», - переконані активісти.

Організаторами акції виступили Молодіжний націоналістичний конгрес (МНК), «Твереза Галичина», «Моржі Львівщини» та Центральна школа бойового гопака.

 

comments powered by HyperComments