Самсон Годвін – найкращий легіонер «Карпат»

Дмитро Майстренко  |  Неділя, 19 січня 2014, 18:04
Нігерійський півзахисник львівських «Карпат» Самсон Годвін провів у зелено-білій футболці найбільше матчів серед легіонерів, які будь-коли виступали за «левів». До його здобутку серед гравців із закордонним паспортом і близько ніхто не підступився.
Самсон Годвін – найкращий легіонер «Карпат»

Годвін, який на початку цього року оголосив про завершення своєї кар’єри у футболі як гравець, за кількістю зіграних офіційних ігор (національний чемпіонат, Кубок країни, єврокубки) посідає почесне сьоме місце в історичному списку серед усіх 424-х  гравців «Карпат». На його рахунку 261 матч у зелено-білій формі.

У Львові футболістів, які провели за «Карпати» бодай один матч, і вже закінчили кар’єру гравця, називають гвардійцями. Й у списку таких от гвардійців нігерійський футболіст посідає почесне сьоме місце. Очолює ж список легенда львівського клубу  Лев Броварський, який у футболці «Карпат» провів 463 офіційних поєдинки. Саме за ним назавжди закріплено «шістку» на футболці «левів».

 Слідом за Левом Броварським розташувалися не менш легендарні Ростислав Поточняк (369), Ігор Кульчицький (342), Олександр Чижевський (341), Геннадій Лихачов (328) та Володимир Данилюк (322). А 261 один зіграний матч дозволяють Самсонові Годвіну стати в один ряд із легендами львівського клубу.

Сьоме місце Самсон Ґодвін посідає і в історичному списку усіх 405-ох гравців, які виходили на футбольне поле у складі «Карпат» в іграх чемпіонатів Радянського Союзу та України. В цьому списку попереду Сема ті самі карпатівці-гвардійці: Лев Броварський, Ростислав Поточняк, Ігор Кульчицький, Олександр Чижевський, Геннадій Лихачов та Володимир Данилюк.

Нагадаємо, що нігерійський легіонер зимою оголосив про закінчення ігрової кар’єри. Годвін пояснив це тим, що втратив інтерес і запал до гри. Зараз, як сам зізнався Самсон, працює в селекційній службі львівського клубу. І він упевнений, що на новій для себе посаді зуміє впоратися з обов’язками і досягне успіхів.

Фото із сайту Динамо Київ

comments powered by HyperComments