У Львові радикали жорстко покарали магазини регіоналів і ледь не підпалили прокуратуру (ФОТО, ВІДЕО)

Валерій Шмаков  |  П'ятниця, 17 січня 2014, 23:47
Сьогодні, 17 січня, у Львові активісти «Правого сектору» Євромайдану вчинили акт вандалізму над магазинами і банками, які належать членам Партії регіонів, а також закидали фаєрами обласну прокуратуру. Жодного активіста міліції затримати не вдалося.
У Львові радикали жорстко покарали магазини регіоналів і ледь не підпалили прокуратуру  (ФОТО, ВІДЕО)

Зокрема, праворадикали пройшлись колоною центром Львова, розмальовуючи вітрини магазинів фарбою з балончиків та роздаючи листівки з закликами приєднуватись до них. Таким чином, "під роздачу"  потрапили вітрини магазинів ТМ «Родинна ковбаска», «Life», банки «Сбербанк России», «ПУМБ» та «Надра банк».

Водночас, всі учасники акції були в касках і з масками на обличчі, при тому що проголосований вчора "закон Колесніченка-Олійника" № 3879 забороняє приходити в масках і шоломах на масові заходи.

Активісти спочатку зібралися на Львівському Євромайдані та організовано вирушили вулицею Січових Стрільців, де зупинились біля першої точки їхнього маршруту – офісу «Надра банк».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Частина хлопців зайшла всередину, роздаючи присутнім листівки, та закликаючи працівників банку звільнитись і не працювати на Партію регіонів. В цей же час інша частина активістів заходилася розписувати балончиками вітрину словами «Зека геть», «Революція», «Банду геть!», «ПР», «Правий сектор».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Зухвалу акцію одразу ж помітили працівники міліції, та коли вони підійшли до активістів, ті сказал,и що розмальовували не вони і відмовились знімати маски. Міліціонерів все ж було менше, ніж  активістів і після першої розмальованої вітрини декілька правоохоронців просто ходили за активістами, здалеку спостерігаючи за їхніми діями.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Згодом, сумна доля чекала і вітрини магазинів «Родинна ковбаска» та банк «ПУМБ», які зустрічалися радикалам по дорозі. Не погребували розмалювати фасад навіть «Сбербанку Росії». 

Дісталося також і торговій точці «Life», з якої зірвали рекламу та лайфівському сітілайту, на якому замалювали чорною фарбою фірмовий логотип.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дорогою активісти «Правого сектору» запримітили і лайфівського промоутера, який в червоній куртці з емблемою компанії пропонував перехожим придбати у нього стартові пакети. В наляканого хлопця відібрали рекламні флаєри, а також попросли зняти куртку та замалювали на ній «лайфівську» емблему. Причому, бити не стали і навіть порадили не підписуватися більше на таку роботу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На завершення акції праворадикали підійшли під будинок обласної прокуратури та, запаливши фаєри і петарди, закидали ними фасад будинку «за служіння злочинному окупаційному режиму».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коли активісти вже поверталися на Євромайдан до свого намету на проспекті Свободи міліціонери схопили наймолодшого учасника акції, який йшов позаду колони. Проте активісти швидко організувалися і оточивши правоохоронців, врятували хлопця. Декілька міліціонерів, які прибули на підмогу своїм, все ж спробували затримати всіх активістів, але ті,  взявшись за руки,  сформували своєрідну «черепаху» і так дійшли до барикад Євромайдану.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Там озброївшись підручними матеріалами, активісти стали укріплювати барикади і готуватись до можливого штурму. На площу біля пам’ятника Т.Шевченку прибув начальник Львівської міліції Сергій Зюбаненко з підлеглими, проте люди на Євромайдані стали на захист хлопців і не віддали їх міліції. Але за непідтвердженою інформацією, в міліції все ж переконані, що за сьогоднішні дії активістам доведеться відповідати перед законом.

comments powered by HyperComments