В Україні будуть іменні квитки на футбольні матчі

Дмитро Майстренко  |  Четвер, 16 січня 2014, 21:47
Вітчизняні парламентарії ухвалили закон, що посилює відповідальність вболівальників за порушення на стадіоні й упроваджує в країні іменні квитки. Тепер карати будуть безпосередньо порушників, а не цілий стадіон.
В Україні будуть іменні квитки на футбольні матчі

Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень під час проведення футбольних матчів)» запроваджує нове адміністративне стягнення – заборону відвідувати футбольні матчі тим, хто вчинив адміністративні правопорушення під час входу або перебування на території стадіону.

Таким чином, нововведення до українського законодавства мають на меті унеможливити повторення порушень, що можуть трапитися на  спортивних трибуна. Також, згідно закону, персональна відповідальність повинна стримувати вболівальників від неправомірних дій.

Окрім цього, жорсткішими стали й вимоги до глядачів, квитків і технічного обладнання спортивних споруд. Зокрема, закон запроваджує іменні квитки на футбольні матчі. Крім того, цим актом збільшено повноваження організаторів футбольних матчів та служби безпеки спортивних споруд (футбольних клубів) у частині, яка сприятиме забороні відвідувати футбольні матчі. За порушення правил поведінки на території спортивної споруди порушник буде змушений заплатити штраф у розмірі від 20 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Додамо, що депутати більшості голосували сьогодні в парламенті шляхом підняття рук. Опозиція в цей час блокувала президіум ВРУ. А ініціатором відповідного законопроекту було Міністерство внутрішніх справ України (юридично через Кабмін).

Фото: Дзеркало Тижня

comments powered by HyperComments