Організатори львівського Євромайдану остаточно розсварилися

Катерина Поліщук  |  Середа, 15 січня 2014, 20:50
У Львові триває скандал довкола формування місцевого осередку ВО «Майдан». Частина співорганізаторів львівського «Євромайдану» заявила, що ініціативна група, яка представляє інтереси Львівщини на київському Євромайдані, сформована вказівкою «згори» і в ній не витримано принцип рівного представництва громадських, молодіжних та політичних середовищ. І, взагалі, зараз сцену львівського Євромайдану захопили «свободівці», які на власний розсуд вирішують, хто там має виступати.
Організатори львівського Євромайдану остаточно розсварилися

Про це сьогодні на прес-конференції розповіли учасники організаційного комітету з створення Львівського обласного осередку ВО «Майдан» Євген Филипець, Софія Федина та Олег Кузан.

За словами Софії Федини, яка від початку була ведучою львівського Євромайдану перед пам’ятником Т. Шевченка, з 3 січня її не допускають на сцену. І не лише її.

«На сцену не допускали іноземні делегації, студентів, громаду Львова, яка хотіла зачитати зі сцени своє звернення», - заявила Софія Федина,  та додала, що зараз сцену захопили представники партії «Свобода», які з першого дня не хотіли бачити там, ні її, ні студентів, і, навіть, обізвали останніх «стадом, яке вивели ректори». Хоча, хто конкретно з «свободівців» так висловився про студентів, колишня ведуча Євромайдану у Львові не уточнила.

Серед іншого співорганізатори львівського Євромайдану висловили занепокоєння тим, що зараз тисячі гривень йдуть на утримання сцени в центрі міста. Натомість не організовуються виїзди людей на Київ. Мовляв віче можна проводити і без сцени – а от київський Євромайдан без людей не обійдеться.

Нагадаємо, це вже не перша спроба співорганізаторів львівського Євромайдану привернути увагу центральної ради ВО «Майдан» до проблем місцевих осередків.

Громадськість вже висловлювала свій протест проти перебування у місцевій раді ВО «Майдану» семи політиків і лише трьох громадських діячів. Як альтернативу вони пропонували створити раду, в якій по одній  третині складатимуть  політики, громадські діячі та студенти. І, навіть просила надіслати з Києва незалежного арбітра для врегулювання конфлікту.

Фото: facebook.com

comments powered by HyperComments