“Невигадані сюжети” про сільське життя від Петра Сипняка

Наталі Істоміна  |  Середа, 15 січня 2014, 10:54
Вчора у галереї „Зелена канапа” відкрилася виставка під назвою “Невигадані сюжети” від Петра Сипняка. Картини митця виконані у побутовому жанрі і є невеликими за форматом. Твори із виставки раніше ніде не експонувалися, тому поціновувачі мистецтва зможуть вперше ознайомитися із картинами у „Зеленій канапі”.
“Невигадані сюжети” про сільське життя від Петра Сипняка

    Петро Сипняк - уродженець Івано-Франківщини. Закінчив Львівський державний інститут прикладного і декоративного мистецтва. З 1982 року твори митця експонуються на художніх виставках в Україні і за кордоном. Петро Сипняк заслужений художник України, член Національної спілки художників України та Спілки художників „КУМ”.

    Петро Сипняк розповів, що в першу чергу пише роботи для себе, щоб вдовільнити власний професійний голод. „Якщо мені вдається зробити те, що я хочу, то воно й людям подобається. Для мене не існує такого розуміння як епатаж, намагання когось роздратувати чи здивувати. Я малюю те, що нас оточує і роблю це так, як я вмію робити. Надіюся, що це подобається іншим” – зазначає художник.

    Митець розповів, що експонована серія – це невеликі формати. „Їх на великих виставках, як правило неможливо показати, бо вони губляться. Коли я виставляю роботи великого формату, то маленька робота поруч не приверне увагу. Я зібрав їх достатню кількість, тому люди побачать, що можна і таке робити” – резюмував автор виставки.

    Олеся Домаразька, власниця галереї „Зелена канапа”, розповіла, що твори належить художнику, який є улюбленим і шанованим у мистецтві України. „Він експериментатор і використовував багато різних стилів. Митець працював у різних стилях у 90-х рр.. Зараз він зацікавився новою темою, яку представляє. Це – сюжетне малярство. Воно пов’язане із його Батьківщиною, в основному, із рідним селом на Івано-Франківщині. Це сцени із сільського життя. Виставка тепла, приємна, дуже професійна і за рахунок цього створює враження музейного залу” – зазначила мисткиня.

Фото надані Олесею Домаразькою

 

 

 

comments powered by HyperComments