Активні львів’яни шукають спонсора, який дасть 200 тис грн на озеленення Городоцької

Катерина Поліщук  |  Середа, 15 січня 2014, 09:13
Для того, щоб посеред вулиці Городоцької у Львові замість голого «острівка безпеки» з’явились дерева, потрібно знайти більше 200 тисяч гривень та переконати міську комісію з безпеки руху.
Активні львів’яни шукають спонсора, який дасть 200 тис грн на озеленення Городоцької

«Ми порахували попередній кошторис проекту: вартість дерев, кущів, робіт з озеленення, виготовлення трьох кільцевих лавок, які стоятимуть біля церкви Анни. Загалом вийшло 216 тисяч гривень», – розповів Михайло Закопець, один із ініціаторів озеленення під час робочої зустрічі щодо реалізації проекту у Львівській міській раді .

Тепер потрібно знайти спонсора чи мецената, який допоможе реалізувати цю ініціативу. Адже, зважаючи на те, що ініціативу озеленити вулицю львів’яни висловили по завершенню реконструкції вулиці Городоцької, то коштів на це виділяти ніхто не буде. Врешті потрібно ще дочекатися рішення міської комісії з питань безпеки руху, яка засідатиме  за тиждень. Саме вона має остаточно визначити долю проекту.

«Ми написали звернення до комісії з безпеки руху, в якому описали свій проект, а також навели аргументи «за» реалізацію. Найголовнішим зауваженням чиновників у міськраді щодо цього проекту було зниження оглядовості для водіїв. Мовляв, дерева і кущі закривають водіям дорогу. Але ж зараз на острівку безпеки посередині вулиці паркуються автомобілі. І я не певен, що двометровий джип посеред вулиці покращує оглядовість», зазначає інший ініціатор проекту Олександр Шутюк.

Нагадаємо, що місяць тому в мережі Інтернет з’явились революційне зображення вулиці з деревами на розподільчій смузі посередині. У магістраті вирішили піти назустріч ініціативі та реалізувати проект. Вже відбулось кілька робочих зустрічей з цього приводу у Львівській міській раді. Нещодавно ініціативна група презентувала удосконалений проект озеленення, а на днях  представила попередній кошторис робіт.

Так  Городоцька виглядає зараз. 

 

 

 

comments powered by HyperComments