Легенда «Карпат»: Команда може фінішувати в першій сімці

Дмитро Майстренко  |  Понеділок, 13 січня 2014, 17:28
Легендарний півзахисник львівських «Карпат» Ігор Кульчицький розповів про очікування від команди в другій частині сезону. На думку колишнього гравця «зелено-білих» ключовим моментом є зимові збори команди.
Легенда «Карпат»: Команда може фінішувати в першій сімці

Фото: //fckarpaty.lviv.ua

На думку колишнього півзахисника «Карпат» Ігоря Кульчицького важливим моментом буде зимова підготовка команди до весняної частини чемпіонату 2013/2014 років. Саме від того. Як свої збори проведе тренерський штаб команди зі Львова й залежатиме, на якому місці «леви» опиняться по закінченню Прем’єр-ліги.

«Минулої осені "Карпати" показували досить змістовний футбол, тому якщо команда не розгубить, а тільки набуде в зимове міжсезоння, львів'яни можуть розраховувати на багато що. На мій погляд, від зимових зборів буде дуже багато залежати. Плідна робота поліпшить гру і дасть надію на те, що команда виявиться в першій сімці», – відзначив Ігор Кульчицький у своєму коментарі.

Проте він зазначив і про необхідність певної активності на трансферному ринку зимою. Хоча «Карпати» й продемонстрували восени справжні бійцівські якості, та на весняну частину потрібна «свіжа кров» у складі і певні підсилення деяких позицій.

«Тим не менше, мені здається, що без підсилення складу цієї зими не обійтися. В ідеалі в кожну лінію потрібно придбати кваліфікованого футболіста. Адже будь-яка травма або дискваліфікація тягне за собою небезпечні і, часом, непоправні втрати. Але ж для того, щоб будувати боєздатний колектив потрібно мати рівноцінних резервістів», – поділився думками легендарний півзахисник «зелено-білих».

Нагадаємо, що керівництво клубу вже підтвердило появу в розташуванні команди як мінімум двох новачків. Це молоді гравці Андрій Блізніченко та Артур Новотрясов. Першого львівська команда орендувала у дніпропетровського «Дніпра». У другого останнім місцем роботи була чернівецька «Буовина».

Довідка

Ігор Кульчицький народився у Львові 13 серпня 1941 року. Радянський футболіст. Грав на позиції півзахисника. Більшість кар'єри провів у львівських «Карпатах». Багаторічний капітан «Карпат». Володар Кубка СРСР 1969. Майстер спорту СРСР (1966). Провів 2 матчі за збірну СРСР.

Вихованець львівської дитячо-юнацької спортивної школи-4. Закінчив Львівський інститут фізкультури і факультет журналістики Львівського університету.

У 1961 році виступав за «Нафтовик» (Дрогобич) та дубль київського «Динамо», у 1962 – за «Сільмаш» (Львів). Коли у 1963 році у Львові створили команду «Карпати», то туди запросили Кульчицького. Був «мотором» команди, лідером колективу. За багато років діяв у нападі, і в обороні, й у півобороні. Саме в центрі поля його вміння керувати грою і точні паси давали найкращий результат. В 1970, виступаючи ще у першій лізі, увійшов до списку 33-х найкращих гравців СРСР – нечасто хто з гравців нижчої ліги туди потрапляв.

Був капітаном «карпатівського» колективу, який здобув Кубок СРСР у 1969 році – єдиний раз за всі розіграші Кубка трофей здобула команда не з найвищої ліги.

У 1971 році провів 2 гри за національну збірну СРСР з футболу.

Після завершення ігрової кар'єри вчився на футбольного тренера у Вищій школі тренерів у Москві. Працював тренером, потім впродовж 1987-1988 років – директором львівської ДЮСШ-4. Був начальником відновлених «Карпат» у 1989 р. Згодом до 2001 року працював помічником, заступником директора «Львіводоканалу» із загальних питань. Працює у клубі «Карпати» та Федерації футболу Львівської області.

Автор книги «Карпати»: рік за роком» (2003), написаної разом з львівським спортивним журналістом Юрієм Назаркевичем.

comments powered by HyperComments