Дідух до хати - вся нечисть з хати!, - Садовий

Валерій Шмаков  |  Понеділок, 6 січня 2014, 17:09
Сьогодні, 6 січня, у Львові на площі Яворського урочисто встановили Різдвяного Дідуха. Традиційно церемонія розпочались з різдвяної ходи центром міста музичних колективів, священиків та охочих львів'ян і гостей міста. А зразковий дитячий фольклорний ансамбль пісні «Джерельце» та муніципальний хор «Гомін» розважали їх колядою та віншуванням.
Дідух до хати - вся нечисть з хати!, - Садовий

Фото  автора

Незважаючи на те,  що цього року для Львова не робили нового Дідуха, а просто відреставрували минулорічний, він, на думку багатьох львів’ян, виглядає значно пишнішим  і складається тепер з близько 100 снопиків.

Над його реставрацією працювала родина Коцюків, працівники реставраційного відділу Музею народної архітектури та побуту «Шевченківський гай», працівники Управління культури Львівської міської ради та ЛКП «Ратуша-сервіс».

Водночас, як повідомив присутній на урочистостях міський голова Андрій Садовий, львівський  Дідух є одним з найвищих в Україні. 

«Дідух до хати, вся нечисть з хати! Так завжди говорили в наших українських родинах у  період Різдва, коли ми чекаємо на чудо із чудес – народження маленького Ісуса, який любить кожного з нас, який простягує свої ручки до кожного.  Аби ми були хорошими людьми і добрими християнами», - зазначив Андрій Садовий.

Відтак, міський голова Львова закликав усіх в ці дні Різдва бути особливо милосердними, допомагати ближнім, пам’ятати своїх батьків та навідувати їх.

«Щоб ця різдвяна хвиля, яка наповнює наші душі, вона була в нас до наступних свят. Бажаю всім добра, здоров’я і ласки. Христос ся рождає!», - сказав Андрій Садовий.

Фоторепортаж зі встановлення Дідуха дивіться тут.

comments powered by HyperComments