Львів святкує та всю Україну з Різдвом вітає!

Світлана Куропій  |  Неділя, 5 січня 2014, 17:42
Передноворічна метушня вже змінилась більш спокійним настроєм усіх, хто радо зустрічає Різдвяні свята. Святкові застілля потихеньку згасають, а попереду – ще вдосталь вихідних. І так хочеться порадіти одному з найпрекрасніших свят – Різдву на свіжому повітрі з рідними та близькими, зануритись у атмосферу див, тепла та щирих посмішок.
Львів святкує та всю Україну з Різдвом  вітає!

Фото: vk.com

Традиційно Львів, як одне з найгостинніших міст України, запрошує до себе гостей не лише з України, а й усього світу, щоб розділити радість та найщиріші емоції, разом пізнати  давні традиції та ще на рік зарядитись лише добрими думками.

Більше десятка атракцій, різноманітних заходів, цікавих вертепів, фестивалів та святкових концертів проходитимуть протягом Різдвяних свят у місті Лева. Щоденна розважальна програма надзвичайно різноманітна та цікава для будь-якої категорії львів’ян і гостей.

Тому, щоб канікули та вихідні минули вдало і цікаво, радимо вам ознайомитись з «планом дій» на найцікавіші події за версією інформаційного порталу «Справжня Варта».

Традиційно  постійно діючими у місті  на цей час є  Різдвяний ярмарок у центрі міста, шопки у храмах, що символізують народження  Ісуса Христа та різноманітні виставки різдвяної тематики в галереях та музеях.

Отже, 5 та 7 січня радо відкриває двері своїм відвідувачам Львівський академічний театр «Воскресіння» з театралізованою вогняною інсталяцією та лазерним шоу «Коли ангели спускаються на землю». Щогодини з 17.00 до 23.00  Різдвяну зірку глядачам дійства даруватимуть альпіністи у ролі ангелів, які спускатимуться з вежі Львівської ратуші. Різдвяна коляда, смачна кутя та солодка наливка подарують незабутнє чудо великого свята кожному глядачу.

6 січня – Свята вечеря. Саме цього дня міський голова  Андрій Садовий як офіційний господар великого міста під святкові колядки встановлює  Дідуха – різдвяну прикрасу українців, що символізує достаток, урожай, добробут, багатство та безсмертя роду, духовного життя українців.

Головне свято багатьох віруючих – Різдво Христове 7 січня розпочнуть святкувати від обіду,  адже приблизно саме у цей час у церквах завершується святкова відправа. Вже о 14.00 на сцені Різдвяного ярмарку біля Оперного театру розпочнеться дводенний Фестиваль вертепів. А о 18 00 молодіжна організація «Пласт» проводитиме вже традиційну акцію «Пластова свічечка».  Перший день Різдва завершиться о 19.00 етновечіркою під вечірнім небом, де виступатимуть відомі музичні гурти, організовують  конкурси та святкові забави.

8  січня о цій же порі жителів та гостей Львова очікує проводження цього дійства.

На Різдво у Львові відбудеться Фестиваль вертепів

 фото - Олег Кохан, Львівська міська рада

Перший та другий день Різдва також відзначатимуть традиційним львівським вертепним дійством у Музеї народної архітектури та побуту. 

А 8 січня о 17.00 відбудеться проведення урочистого хорового флеш-мобу – символічного привітання України  з настанням великого свята. Головна ялинка міста та співачка Оксана Муха зберуть біля себе дзвінки голоси та найкращі колядки під гаслом «Львів колядує». Ведуча фестивалю Софія Федина та учасники заходу таким чином привітають усю країну зі святом Різдва Христового. 

Окрім того, у Львові з 7 по 26 січня проведуть щорічний фестиваль «Велика коляда» у храмі Пресвятої Євхаристії, де цікаво відображаються й пропагуються духовні надбання нашого народу та  християнські традиції  святкування Різдва.

Не минуться зимові канікули і без VII міського Свята Пампуха – один з найвеселіших та найсмачніших заходів, що з 7 по 9 січня розташується на площі Ринок. «Пампухова хата» радісно частуватиме зимовими смаколиками, напоями та традиційними пампухами  усіх своїх гостей, визначивши найкращу господиню та найшвидшого «пампухоїда».

8-9 січня в  Музеї народної архітектури і побуту  "Шевченківський Гай" відбудеться автентичне відтворення українського релігійного свята -  "Різдво в Гаю".

А 12 січня рекомендуємо відвідати благодійний бенкет "Різдво на Святоюрській горі" у Митрополичих палатах (площа святого Юра, 18.00). Саме це дійство пропагує об’єднання людей у єдину родину, не залежно від релігії та віросповідання.

Без уваги не залишається і центральна ялинка Львова, з якої на чотири сторони світу сурмлять янголи про народження Христа і, звичайно,  зелена красуня на львівському Євромайдані, де також будуть колядувати та вітати народження Христа.

 

 

 

 

 

 

comments powered by HyperComments