Баскетбол. "Політехніка-Галичина" програє в дербі "Говерлі"

Дмитро Майстренко  |  Неділя, 5 січня 2014, 15:00
Свій перший поєдинок у новому 2014 році львівські баскетболісти провели в гостях у Івано-Франківську проти місцевої "Говерли". Так, другу половину сезону "політехи" відкривали західноукраїнським дербі. І не зуміли переграти франківських "ведмедів". Господарі майданчика до свят-вечора зробили своїм вболівальникам чудовий подарунок і перемогли львів'ян з рахунком 78-75.
Баскетбол. "Політехніка-Галичина" програє в дербі  "Говерлі"

Фото: //bcpg.lviv.ua

"Говерла" - "Політехніка-Галичина" 78-75 (14-19, 21-13, 21-16, 22-27)

Минулий рік команди закінчували також грою між собою. Останній матч 2013 року баскетболісти провели у Львові на майданчику «Політехніки». У тому матчі сильнішими виявилися львів’яни і у іванофранківців був додатковий стимул взяти реваншу в дербі. Та з того часу команда зі столиці Галичини зазнала істотних змін. У новому році проти «Говерли» «політехів» вивів уже новий тренер. І без основного центрового Владана Вукосавлєвіча. Та з новачком Ентоні Майлзом, який грає на позиції «першого номера».

Матч команди розпочали без «розкачки». Гравці обох колективів з перших хвилин кинулися сторч головою у гру. І від початку глядачам на трибунах показали швидку й динамічну гру. За такого здебільшого непередбачуваного ходу матчу кращими виявилися гості. Колишній гравець «Говерли» Ярослав Лемик згадав, як раніше вражав ці кільця, і як на тренуванні раз за разом набирав очки для «левів». Разом з Івшином Лемик набрав левову частку очок команди за першу чверть і приніс перемогу в чверті з рахунком 14-19.

На другу чверть господарі вийшли вже зовсім іншими. Як і матч, так і цю чверть дуже активно розпочав легіонер «Говерли» Мавунга. Він відразу зробив перехоплення, сам вийшов на кільце, злетів у повітря на данк і… влупив у дальню дужку. Американці такі епізоди називають «epic fail». Та американця це не зупинило. Разом з Павлом Ревзіним та партнерами Мавунга впевнено діяв у нападі й організовано в захисті. Чітке виконання задумки тренера дозволило господарям переламати хід поєдинку й виграти другу чверть і першу половину поєдинку.

У третій чверті вже щось змінювати потрібно було гостям зі Львова. Але гравці «Говерли» не збиралися віддавати перевагу. На початку цієї частини гри господарі збільшили свою перевагу до +8. Після цього вони трохи заспокоїлися і цим скористалися «політехи». У середині чверті навіть зуміли скоротити розрив у рахунку всього до трьох пунктів. Та більшого їм зробити не дали «ведмеді». І закінчили чверть все з тією ж перевагою в +8 – 56-48.

На останню чверть «леви» вийшли як на останній бій. І зробили за три хвилини камбек 7-0, скоротивши рахунок до одного очка. Та в цей час свою дальню гармату розрядив лідер «ведмедів» Лоуренс. Його кидки із-за дуги просто поставили на коліна львівських «політехів». У складі гостей Дайкс взяв на себе функції лідера. Та його очковий доробок не дозволив навііть перевести гру в овертайм. Гравці «Говерли» впевнено вбивали час, а коли гості почали застосовувати тактику фолів, впевнено реалізовували кидки з лінії. У підсумку 78-75 на користь франківців, які зуміли взяти реванш у західноукраїнському дербі проти львівської «Політехніки-Галичини».

Гравцем матчу став центровий «Говерли» Джуліан Мавунга, який приніс своїй команді 21 очко, зібравши, крім того, 11 відскоків. Також на його рахунку 4 передачі та по 2 перехоплення й блок-шоти. У підсумку найактивніший гравець матчу відзначився 28 балами рейтингу ефективності. Також у складі господарів відзначився й плеймеййкер Юджин Лоуренс, який протягом четвертої вирішальної чверті реалізував 4/4 дальніх кидків, фактично гарантувавши «ведмедям» перемогу. А загалом на рахунку захисника 17 очок і 5 передач.

У складіж «Політехніки» найрезультативнішими виявилися Максим Івшин і Кінделл Дайкс, які здобули по 19 очок. 11 очок, 7 підбирань і 4 передачі на рахунку Ярослава Лемика, 11 очок - Олександра Кольченка.

comments powered by HyperComments