Петро Порошенко на львівському Майдані: ліміт національного терпіння вичерпано

Світлана Куропій  |  Понеділок, 30 грудня 2013, 17:10
Помаранчева революція майже 10 років тому довела, що українська нація існує, сьогодні на Євромайдані доведено, що цю націю представляють лише гідні люди. Беззаперечно, однією з рушійних сил у творення революції на Україні стали жителі Львівщини, що з перших днів продемонстрували свою силу, радикальність, відважність та зібраність, готовність йти до перемоги України.
Петро Порошенко на львівському Майдані: ліміт національного терпіння вичерпано

Фото: Валерій Шмаков

Остання неділя року для Львівського Євромайдану відзначилась зустріччю з одним з найвидатніших політичних лідерів держави – народним депутатом Петром Порошенком. Понад дві тисячі людей, що  прийшли на Народне віче, мали змогу вислухати думки та цінні поради політика.

«21 листопада ми прокинулися у країні, де народ не хоче миритися з корупцією, з свавіллям влади, з державним рекетом, в країні, де народ може сказати рішуче «ні!» крові на майданах, де народ може притягти до відповідальності тих, хто пролив цю кров», – зазначив пан Порошенко.

Протест, за словами нардепа, має набути лише мирного характеру, чинячи опір існуючій владі виключно ненасильницьким шляхом. Українці у свою чергу повинні мудро та виважено сформувати свою народну делегацію, яка  зможе чітко та переконливо донести владі потреби народу, у першу чергу, ідею про євроінтеграцію України, адже «Євромайдан врятував обличчя України. І лише мільйони українців, вийшовши на майдан, продемонстрували справжнє обличчя України – чисте, світле і демократичне».

Сьогодні ми маємо думати не лише про те, як скинути владу та замінити її на те, що кожен малює собі в уяві,  але й про те, як залишитись справжнім українцем і вберегти свої права, свободи та волю. Коли 21 листопада у країні розпочалась революція – змінилось докорінно багато чого, свідомий громадянин почав жити за зовсім іншим ритмом життя.  Ми отримали шанс написати  нову сторінку у  історії держави і мусимо використати цей шанс розумно. Ми мусимо зруйнувати мури між народом та владою, вірити і перемагати.

Євромайдан сьогодні став не тільки символом боротьби, єдності та відстоювання власних позицій,  а й ідеалом сили та витримки: «Якщо хтось думає, що Майдан втомився і готовий розійтися, це не так. Ми готові боротися до перемоги», – підтверджує Петро Олексійович.

Однією з важливих запорук для перемоги, як висловився нардеп, має бути чітка позиція не лише народу, а й опозиції, що зараз просто таки зобов’язана обрати єдиного кандидата у президенти, який матиме досить високі шанси на перемогу. Усі разом та кожен зокрема – ми маємо  стати єдиною командою, що  примусить дослухатись до  своїх  потреб.

"Корупція поховає владу", - заявив Петро Порошенко. Влада втратила довіру народу, ліміт національного терпіння вичерпано, а Україна потребує швидкого лікування економіки, щоб зайняти гідні позиції на світовому ринку, а такий результат можливий лише за умови близької співпраці народу та влади.

Згадуючи про наближення зимових свят,  політик акцентував увагу на тому, що, зазвичай, Різдво запрошують святкувати на Львівщині «На Новий рік, я вас запрошую, приїздіть у Київ на Майдан. Зустрінемо Новий рік разом! Без Львова не буде перемоги!» - ось таку нову традицію може започаткувати мирна революція у державі.

comments powered by HyperComments