Львівські євромайданівці просять київських надіслати арбітра і розсудити їх з політиками

Катерина Поліщук  |  Неділя, 29 грудня 2013, 22:07
Громадський сектор Євромайдану у Львові просить Київ надіслати повноважного арбітра, який зможе помирити політиків, громадськість і молодь задля утворення обласного відділу Всеукраїнського об’єднання «Майдан».
Львівські євромайданівці просять київських  надіслати арбітра і розсудити їх з політиками

Відповідне повідомлення оприлюднила спільнота «Євромайдан Львів» на своїй сторінці у facebook. Разом з тим розмістила заяву 43 громадських організацій Львова, які нещодавно утворили так званий  «Громадський Сектор» та хочуть стати повноправними учасниками ради обласного осередку ВО «Майдан» на Львівщині.

У своїй заяві громадські діячі просять Раду ВО «Майдан» вплинути на формування місцевого осередку ВО «Майдан» на Львівщині та знівелювати його заполітизованість. Оскільки попри численні обіцянки змінити склад ради, і збільшити в ньому частку представників громадськості та студентства, наразі львівські політики не поспішають це робити.

«Просимо скерувати для організації і проведення зборів щодо створення Львівського обласного осередку громадської організації «Майдан» свого повноважного представника, а також запропонувати прозору та зрозумілу громадськості процедуру, за якою мали б формуватися організація та її керівні органи. Вважаємо за доцільне, щоб такий представник не мав партійної приналежності. Зі свого боку, декларуємо повну готовність взяти участь у таких зборах», - йдеться в заяві ініціативної групи «Громадський сектор».

Керівником робочої групи вони пропонують призначити «морального авторитета, відомого громадського діяча, Героя України, професора Івана Вакарчука», який, до слова, є одним з дійсних членів Ради ВО «Майдан» сформованої політиками.

Відповідну заяву громадські діячі прийняли ввечері 27 грудня 2013 року та оприлюднили сьогодні.

Нагадаємо, громадськість вже висловлювала свій протест проти наявності у місцевій раді ВО «Майдану» семи політиків і лише трьох громадських діячів. Як альтернативу вони пропонували створити раду, яка на третину складатиметься з політиків, громадських діячів та студентства.

comments powered by HyperComments