На Євромайдані у Львові встановили «йолку» з «бімбою» (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Неділя, 29 грудня 2013, 14:06
На львівському Євромайдані перед Новим роком відбулось урочисте відкриття «йолки», аналогу київської (не плутати з Євроялинкою, яку можна побачити біля Оперного театру). Щоправда, львівська «йолка» виготовлена зі сміттєвих мішків, тирси і колючого дроту, а також замінована «бімбою» з туалетного паперу.
На Євромайдані у Львові встановили «йолку» з «бімбою» (ФОТО)

Зокрема, новорічну «йолку» активісти змайстрували зі сміттєвих мішків, наповнених тирсою, обмалювавши основу конструкції червоною фарбою та обмотавши її червоною стрічкою. А замість традиційної зірки верхівку «йолки» прикрасили сплетінням з колючого дроту. Також на місці новорічних подарунків встановили символічну «бімбу» з туалетного паперу.

Як розповіла координатор проекту Соломія Якимів, матеріали з яких була створена «йолка» - це символ усього сміття, яке ще залишилося в нашій державі.

«Червоний колір фарби і стрічок символізує події, які траплялися протягом останнього місяця, а саме -  побиття революціонерів, журналістів і невинних людей, які прагнуть щось змінити в цій країні. А колючий червоний дріт символізує гострі кути, які залишились в нашій країні між різними областями та регіонами, які ще не об’єднались», - пояснила Соломія Якимів.

За словами активістки, скільки простоїть на львівському Євромайдані «йолка» наразі невідомо, оскільки ініціатори проекту ще не вирішили, що з нею робити далі. Як повідомила Соломія Якимів, не виключено, що після Нового року активісти органузують її символічне знищення.

comments powered by HyperComments