Ситуація в львівській «Батьківщині» все більше набуває ознак детективу: голову ЛОО Романа Ілика намагалися позбавити доступу до персонального сайту

Олекса Олич  |  П'ятниця, 30 серпня 2013, 17:07
Процес з'ясування питання «хто тут головний?!» в Львівській обласній організації «Батьківщини» стрімко набирає обертів. Оскільки днями очікується візит до Львова куратора області Сергія Власенка, який, як вже повідомлялося, має намір офіційно поінформувати голову парторганізації Романа Ілика стосовно отримання догани.
Ситуація в львівській «Батьківщині» все більше набуває ознак детективу: голову ЛОО Романа Ілика намагалися позбавити доступу до персонального сайту

Іншим потенційним учасникам майбутньої вистави залишається просто очікувати дійства, розташувавшись хто де. Ображена Іликом Лідія Котеляк мала б із філіжанкою духмяної кави обрати комфортне крісло-фотель. А «ображений» у Києві бійцями «Беркута» Степан Кубів – попрохати люб’язну медсестру із лікарні «Феофанія» зручніше підібгати йому подушку для перегляду всіх подробиць в онлайн-режимі через Інтернет. Адже здобуті в нерівному бою травми ніяк не мали б дозволити йому особисто прибути на процес ритуального покарання одного з конкурентів у змаганні за посаду керівника обласного виборчого штабу на президентські вибори-2015.

Але Роман Ілик, мабуть, вирішив не очікувати пасивно на візит суворого та упередженого «ревізора». А вдруге спробувати зобразити із себе мішень витончених провокацій (навіть мало того – сучасних методів інформаційних технологій). І прес-служба народного депутата, голови обласної організації «Батьківщина» повідомила: невідомі спробували зламати офіційний сайт Романа Ілика! Як з’ясувала прес-служба, 29 серпня близько 11 години на сайт з однієї IP-адреси протягом п’яти хвилин було скеровано 200 (двісті!) звернень, крім того, власник цієї IP-адреси намагався отримати доступ до контролю над сайтом.

Проте, як полюбляли писати в мемуарах радянські полководці, «ворог прорахувався!». І на момент розсилки цього повідомлення сайт продовжував працювати в нормальному режимі, встоявши і витримавши таку надзвичайно потужну атаку. Втерши піт із натрудженого у захисті сайту чола, прес-служба запевнила, що стосовно цього жахливого випадку буде направлено листа провайдеру, з IP-адреси якого було зроблено спробу зламати сайт.

Мабуть, краще б  Ілик обмежився офіційними звістками про те, що перебував напередодні як голова обласної «Батьківщини» (партії) на Дрогобиччині, на Батьківщині Івана Франка в селі Нагуєвичі, де вшанував своєю персоною літературно-мистецьке свято «Я син народу, що вгору йде». Де поклав квіти до пам’ятника Каменяреві, виступив з ініціативою щодо заснування Національної премії України імені Івана Франка та надання статусу «національного» Музею-садибі Франка в Нагуєвичах.

Тому що детективна історія такої «вчасної атаки невідомими зловмисниками» його персонального сайту саме напередодні неприємного візиту київського куратора мала б викликати в пам’яті його опонентів хіба що старенький анекдот про те, як до американського салуну ввійшов ковбой Невловимий Джо. А чому ж, спитаєте, Невловимий? Та тому що нікому непотрібний. Як відомо, у кожному жарті є лише частка жарту.

 

 

 


comments powered by HyperComments