Хороший, поганий, злий: «Опозиція-вестерн» навколо майбутніх штабів львівської "Батьківщини"

Олекса Олич  |  Четвер, 29 серпня 2013, 19:39
Вочевидь оклигавши після невдалого дебюту в ролі «польового бійця» під стінами Київради 19 серпня, екс-командир Львівського «Фронту змін» Степан Кубів вирішив надалі вовтузитися довкола посади начальника обласного виборчого штабу «Батьківщини» на майбутніх президентських виборах.
Хороший, поганий, злий: «Опозиція-вестерн» навколо майбутніх штабів львівської "Батьківщини"

А тому запевнив журналістів та громадськість, що зараз підліковує здоров’я, оскільки травми, отримані від рук більш професійних за нього самого бійців «Беркута» ще нагадують про себе, але загалом готовий працювати далі. А травми ж в лікарні «Феофанія», де госпіталізували травмованого народного обранця, були ідентифіковані як доволі серйозні: перелом ребер, забій печінки та травму хребта. Проте рани чи принаймні травми тільки прикрашають справжнього чоловіка, тим паче – «фронтовика». Отож, вперед, бо крісло начальника штабу не чекатиме травмованих.

Степан Кубів

//dailylviv.com

Відзвітувавши за свій фізичний стан, Степан Кубів поспішив запевнити опозиційно налаштовану громадськість, що процес об’єднання «Батьківщини» та «Фронту змін» триває. На Львівщині вже понад 450 загартованих «фронтовиків» вступили до «Батьківщини» та ще  500-600 заяв на вступ до партії подано для розгляду «компетентними» партійними органами. Народні депутати та обласна партноменклатура відвідує ті райони, де процеси об’єднання проходять складніше. Сам герой-захисник права киян  обрати собі оновлену Київраду особисто бував у Сокалі та Червонограді (не зрозуміло, чи то вже давніше, чи то йому вдавалося тихцем вислизнути з «Феофанії», долаючи біль від отриманих травм).

Попри все, Кубів рішуче, по-командирськи окреслив два головні завдання: формувати спільні депутатські фракції та якісне членство партії. Результати підбиватимуть у вересні, але вже, мовляв, практично повністю сформовані фракції «Батьківщини» у місцевих радах. Однак опісля, знаючи низький рівень ентузіазму своїх «фронтовиків» стосовно вступу до «Батьківщини» (об’єднаної), поспішив додати, що статутом «Батьківщини» передбачено, що члени фракції не обов’язково повинні бути й членами партії.

Таке пожвавлення травмованого Кубіва буквально на лікарняному ліжку  є доволі логічним. Справа в тому, що несподівано захиталися і так не надто міцні позиції теперішнього голови обласної організації «Батьківщини» Романа Ілика. Нещодавно, щедро роздаючи посади заступників новоприбулим партійцям, він недалекоглядно вирішив просто викреслити з тотожної посади і зі складу бюро обласної парторганізації представника «старої гвардії», народного депутата Лідію Котеляк. Котра, хоч і будучи теж свіжоспеченим народним депутатом, як і сам Ілик, але дарувати таку поведінку колезі не погодилася. А тому написала доповідну на самого Турчинова, яку розглянули на засіданні Політради партії і визнали, що вона, Котеляк, повністю права, натомість Ілик, відповідно, не правий. За що і винесли йому партійну догану з формулюванням «за порушення статуту партії». І про що Лідія Котеляк не без деякої зловтіхи поінформувала окремих представників львівських ЗМІ.

Романа Ілик

//portal.lviv.ua

Втративши пильність, Роман Ілик поспішив назвати інформацію стосовно нібито отримання ним догани неправдивою, і, звичайно ж, такою, що спрямована на розкол опозиції та деструктивні дії в лавах опозиції. І він, як член Політради партії з трьохрічним стажем, офіційно стверджує: жодного засідання Політради не відбувалося, жодних претензій до нього не висували, відповідно ніякі рішення з цього приводу не ухвалювалися. Слідом і прес-служба обласної «Батьківщини» офіційно підтвердила версію свого шефа, назвавши повідомлення наклепом зі сторони сил, які «працюють на Банкову», і висунувши офіційну вимогу «спростування неправдивої інформації в повному об’ємі у стрічці новин та виділити його так само, як розміщену неправдиву інформацію».

Усе б нічого, громадськість повірила би в те, що хтось із провокаторів «Банкової» втрутився в інформаційні потоки всередині «Батьківщини», ввів в оману народного депутата Лідію Котеляк, а та, ненавмисне – журналістів. Все б закінчилося «спростуванням неправдивої інформації» в прийнятному для прес-служби «Батьківщини» форматі та об’ємі. Коли б не обізвався член президії Політради, куратор Львівщини в «Батьківщині» Сергій Власенко. Який несподівано підтвердив версію Лідії Котеляк. Ні, особисто він на засіданні Політради не був через поважну причину - оскільки був у Харкові і мав зустріч з Юлією Тимошенко. Але колеги – члени Президії повідомили, що дійсно таке рішення було прийнято.

Лідія Котеляк

//galnet.org

На цьому Роману Ілику довелося замовчати, як і його прес-службі. Адже він зі своїми гучними заявами, оцінками та вимогами втрапив у невеличку формальну пастку: в Києві доганою його ощасливила не Політрада, до котрої він справді належить, а Президія Політради (де його через брак особливих заслуг перед партією таки немає).

А ось Власенко таки є, і йому краще відомо, коли Президія засідала і кому роздавала пряники, а кому – батоги. Куратор Львівщини Сергій Власенко відомий своїм скепсисом стосовно стану справ в обласній партійній організації, він ще давніше говорив про «певні негаразди», нагадуючи, що рівень підтримки «Батьківщини» в області протягом двох останніх років впав з 50 % до 35 %.  А тому, коли він незабаром офіційно відвідає Львів і поінформує Ілика про догану, розмова може виявитися доволі гострою.

Навряд чи в результаті неї стрімко підніметься рейтинг тимчасово відсутнього травмованого захисника киян Кубіва. Але схоже, що ображена Іликом Л. Котеляк, яка краще та оперативніше володіє інформацією із засідань Президії Політради «Батьківщини», у цій ситуації може почуватися не просто задоволеною поновленням справедливості стосовно своєї особи, але й найбільш впевнено дивитися на власні перспективи кар’єрного зростання у партії. Можливо, і в питанні майбутнього обласного виборчого штабу  також.

 

 

comments powered by HyperComments