Завадити свавіллю Феміди. Громада повстала проти апеляції для п’яного водія "Лексуса"

Юлія Миколишин  |  П'ятниця, 16 серпня 2013, 19:56
Через прокурорське клопотання сьогодні біля апеляційного суду активісти зібрали небайдужих, щоб не дозволити судді пом’якшити покарання за скоєння смертельного ДТП.
Завадити свавіллю Феміди. Громада повстала проти апеляції для п’яного водія "Лексуса"

Нагадаємо,  у березні водій "Лексуса" напідпитку збив на тротуарі  двох жінок. Одну з постраждалих госпіталізували в реанімацію з черепно-мозковою травмою та травмою живота, де вона невдовзі померла. Інша жінка через деякий час звернулася за медичною допомогою в травмпункт. У неї діагностували струс головного мозку та забій обличчя. Обидві постраждалі 1972 року народження. За фактом ДТП було відкрито кримінальне провадження.

Суд покарав винного п’ятьма роками позбавлення волі умовно. А нещодавно прокуратура подала клопотання про визнання цього вироку занадто суворим для водія і стала вимагати пом’якшення й так умовного вироку.

Основний аргумент прокуратури для пом’якшення вироку п’яному водієві, що збив на тротуарі двох жінок, це те, що він випив уже після ДТП. Хоча одразу з’явилося відео очевидців, яке неоднозначно свідчить, що водій був добряче напідпитку, коли виходив з автомобіля. Говорять про це й самі очевидці аварії, проте їх свідчення, кажуть, до цього часу до уваги не брали і до суду не викликали. Підтвердили, що водій "Лексуса" був п’яними, і експертизи міліції. Тож, щоб не дозволити здійснитися свавіллю, сьогодні під стінами апеляційного суду, де мав відбутися розгляд справи,  провели пікет.

 «Ми піднімаємо питання, чому прокурор, що його спонукало так турбуватися про термін і взагалі про цю справу. Враховуючи, що він сторона державного обвинувачення. І знову ж таки постає риторичне запитання, хто такий Богдан Чорний? Чому за нього так вступилася система»? – заявив сьогодні  один із активістів Володимир Сірко

Активісти очікували і сподівалися, що апеляція буде відхилена судом.

Згодом стало відомо, що прокурор ініціював перенесення розгляду цієї  справи та апеляційного позову на 13 вересня - для того аби  ознайомитися з новими матеріалами справи та все ж вислухати свідків ДТП.

comments powered by HyperComments