У Львів лунали пісні українських політв’язнів та французьких любителів середньовіччя

Олекса Олич  |  Понеділок, 12 серпня 2013, 14:26
10 серпня у Львівському будинку органної та камерної музики відбувся незвичний концерт. Його учасниками стали народний самодіяльний хор «Нескорені» при Українській академії друкарства, а також гості із Франції - хор Chambrille.
У Львів лунали пісні українських політв’язнів та французьких любителів середньовіччя

Хор Chambrille створений у 1995 році у французькому місті Ля Мот Сент-Герай (La Mothe-Saint-Héray), що розташоване неподалік від узбережжя Атлантичного океану. Колектив, що налічує близько тридцяти співаків, займається популяризацією церковної та духовної музики XV-XVII століть. В його репертуарі близько ста пісенних хоралових композицій, з яких чимало виконуються на місцевому діалекті старофранцузької мови. Протягом своєї творчої діяльності хор брав участь у багатьох фестивалях, урочистих церемоніях та концертах, випустив 2 альбоми.  

У серпні 2013 року колектив проводить тур по Україні з метою налагодження нових міжнародних культурних зв’язків та популяризації хорової церковної музики. Під час туру французи прагнуть виступати разом з місцевими українськими колективами.  

"Le Choeur de Chambrille"

www.lanouvellerepublique.fr 

У Львові партнерами гостей із Франції став унікальний львівський хор «Нескорені». Він народився на хвилі національного відродження у Львові в 1993 році в середовищі колишніх радянських політв’язнів. Ентузіастів, серед яких не було професійних музикантів, перетворила на прекрасний колектив диригент-хормейстер, художній керівник Богдана Сімович (Авдієвська). Згодом до нього приєдналися аматори хорового співу молодшого покоління. Сивочолі «Нескорені», окрім Львівщини, виступали перед слухачами багатьох міст і сіл Західної України, Києва, Одеси, Дніпропетровська, Запоріжжя, Дніпродзержинська, Черкас, Чигирина, Суботова, і навіть сусідньої Польщі.  

хор «Нескорені»

 www.pisni.org.ua

Львів’яни, як завжди тепло зустріли один з улюблених хорових колективів міста, а також із задоволенням познайомилися з французькими гостями, високо оцінивши їхній мистецький рівень та майстерність, насолодившись середньовічним музичним мистецтвом.

comments powered by HyperComments