Голова Львівської ОДА Шемчук настільки суворий, що вирішив навести лад в адміністрації?

Олекса Олич  |  Понеділок, 12 серпня 2013, 00:23
Перевірка прокуратурою Львівщини розподілу пільгових путівок на оздоровлення в санаторіях, не завершилася скеруванням до Адміністрації президента подання про звільнення керівника Турківської РДА Володимира Гребенюка (за те, що замість 69 дітей-сиріт в санаторії «Артек» оздоровлювалися діти чиновників та керівництва Турківської РДА).
Голова Львівської ОДА Шемчук настільки суворий, що вирішив навести лад в адміністрації?

Крім цього, Віктор Шемчук звернувся з проханням до правоохоронних органів перевірити інформацію щодо всіх державних службовців, які своїх дітей відправляли на відпочинок за бюджетні кошти. А його заступник Ірина Романів за результатами службової перевірки повинна подати пропозиції щодо відповідальності або звільнення із займаної посади ще й працівників ОДА, які затверджували списки і відправляли дітей до таборів.

На засіданні колегії дісталося й іншим головам РДА. За результатами роботи у першому півріччі виявили, що у трьох районах керівники не виконують належно свої обов’язки. Найдовший перелік «проколів» вислухав шеф Стрийщини Володимир Бурій, і всі вони стосувалися низького рівня (індексів продукції рослинництва, залучення прямих іноземних інвестицій, доходів до місцевого бюджету у порівнянні із показниками, затвердженими районною радою, податкових надходжень до місцевого бюджету на одного жителя), окрім одного - зростання боргів із виплати зарплати.  

В очільника Перемишлянщини Ореста Краєвського (окрім, як вже повідомлялося, виявлених зловживань бюджетними коштами), голова ОДА помітив суцільне зниження (рівня залучення прямих іноземних інвестицій, виробництва продукції тваринництва, суттєве зниження поголів'я великої рогатої худоби). А окрім цього - найбільше в області зниження обсягів будівельних робіт. Певно, племінник головного регіонала Львівщини Петра Писарчука гарячково розмірковував, щоб це таке ще у їхньому рідному районі міг би швиденько спорудити (профінансувати) його небідний дядько. А ось як поголів'я худоби оперативно підняти – це вже взагалі загадка!  

Господар Сколівщини на колегію не прибув. Шемчук попросив в. о. голови РДА Юрія Допілка передати від нього вітання Михайлові Гнатишину а також скромний список негараздів зі всього лиш двох пунктів: низькі показники сільськогосподарського виробництва порівняно з попереднім роком та низький рівень доходів до місцевого бюджету у порівнянні з показниками, затвердженими районною радою. До речі, коли член Партії регіонів Гнатишин навесні переміг на Сколівщині під час довиборів депутата обласної ради, то запам’ятався своєю заявою про те, що ще роздумує над тим, чи буде працювати у фракції ПР, і припускає, що залишиться позафракційним – «відстоювати інтереси району». Така заява розважила противників ПР, які кепкували на кшталт: «а що, членство у фракції партії Азарова відстоювати інтереси району перешкоджає?!».  

Мабуть, новообраному депутату, в якого ще голова йшла обертом від успіху, однопартійці популярно пояснили, що стілець голови РДА хиткий, Сколівщина – гірський район, багато всяких темних справ коїться з незаконної вирубкою лісу, тому, відповідно, зі службового стільця можна гепнутися просто на лаву підсудних… Як би там не було, але Гнатишин подумав і поповнив своєю персоною фракцію ПР в обласній раді. Видно, і справи в районі про всяк випадок трохи привів до сякого такого ладу, якщо Шемчук обмежився лише двома зауваженнями.  

Всі три голови РДА отримали рівно два місяці на виправлення ситуації на вказаних «фронтах», і особисте підбадьорення від голови ОДА: «Не відзвітуєте – до побачення». Після чого дізналися, що наступного разу прочухана отримають за всі негаразди голови Жовківської (який перебуває у відпустці) та Старосамбірської РДА.  

Після влаштованої показової виховної роботи з районними керівниками, грізний Шемчук нагадав і працівникам облдержадміністрації про скорі кадрові репресії, які відбудуться за результатами аналізу діяльності керівництва департаментів. Зокрема, за неналежне чи цілковите невиконання своїх завдань і обов’язків, а особливо - доручень Кабміну чи Президента. І для прикладу навів департамент ЖКГ, розвитку інфраструктури та паливно-енергетичного комплекс – його в.о. начальника Ігор Цейтлін вже може поволі пакувати валізки.

comments powered by HyperComments